Pagina's

dinsdag 30 oktober 2012

Bram Moszkowicz begint drugskartel

Amsterdam Aanstaand voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz heeft vandaag in een persbericht laten weten zich terug te trekken uit de advocatuur en zich vanaf nu te gaan toeleggen op het importeren en distribueren van verdovende middelen. De flamboyante (ex)-advocaat besloot tot deze carrière-switch nadat de Raad van Discipline hem vandaag van het tableau heeft geschrapt.
Moszkowicz: "Abject en infaam besluit"

In het persbericht motiveert Moszkowicz zijn opmerkelijke besluit:
"Nu mij door de Raad middels het abjecte en infame besluit mijn werk als advocaat onmogelijk wordt gemaakt, wordt de voortzetting van mijn huidige business-model ernstig gefrustreerd. Aangezien mijn ambities in het strafrecht geenszins zijn aangetast door het onderhavige vonnis, is het welhaast een vanzelfsprekendheid dat ik mij vanaf nu ga richten op de andere kant van het strafrecht. Ons kantoor is inmiddels besprekingen begonnen met enkele voormalige cliënten die moeten leiden tot een verregaande vorm van samenwerking"

Als ervaringsdeskundige met een groot netwerk in binnen- en buitenland is hij volgens crime-watchers een geduchte speler in de onderwereld. Misdaadjournalist John van den Heuvel: "Typisch Bram, niet bij de pakken neerzitten maar antwoorden met een vlucht naar voren. Ik verwacht voor hem een grote toekomst als drugsbaron. De drugswereld kent een bepaalde moraal op het gebied van leveren en betalen en we weten dat hij hier op dit gebied als autoriteit kan worden beschouwd. Hij heeft bovendien een jaloersmakend compleet adresboekje. Daarnaast ligt het merk Moszkowicz gewoon goed in de markt. Hij geniet een grote reputatie bij zowel leveranciers als afnemers."

Moszkowicz te gast bij College Tour
Yves Gijrath van LXRY Masters (voorheen Miljonair Fair) kan dit alleen maar onderschrijven. "Dit is mooi nieuws voor de bedrijfstak van genotsmiddelen. Het moest altijd vechten tegen berichten in de media waarin de industrie in een kwaad daglicht werd gesteld. Met de toetreding van Bram krijgt de drugsmarkt een imagoboost. Op onze fair proefden we af en toe toch enige reserves bij onze gasten bij de stands van Johan V. en de erven Klaas B. Maar nu het mogelijk wordt om de produkten af te nemen bij een heer van stand als Bram Moszkowicz, verwacht ik een nieuwe lente voor de drugsmarkt. We zien hem graag verschijnen."

Volgens vriend en societycollega Albert Verlinde is de stap van Moszkowicz goed voor zijn herstelproces. "Bram heeft het er heel moeilijk mee nu het sprookje met Eva [Jinek, red.] uit is. Hij moet dat echt even verwerken. Ik wens hem alle goeds met zijn nieuwe bedrijf en heb hem verzekerd dat hij gewoon bij RTL-Boulevard mag blijven aanschuiven om zijn verhaal te doen."