Pagina's

zaterdag 6 augustus 2011

SGP-boot baart opzien tijdens Gay Pride

De Ark van de SGP op Canal Pride
Amsterdam De de Canal Parade tijdens Gay Pride in Amsterdam kent elk jaar wel een aantal opvallende deelnemers. Zo was er dit jaar (16e editie) voor het eerste een Hindoestaanse boot maar bijvoorbeeld ook een eigen boot van Defensie met als eregast een om zijn homoseksualiteit ontslagen Amerikaanse militair. De meest in het oog springende boot kwam echter uit onvermoede hoek: de SGP.

De boot, een kopie van de Ark van Noach was bedoeld voor christelijke homo's die worstelen met hun seksualiteit. Op de Ark werden healings verricht door therapeuten om zo de homo's te genezen van hun aandoening. Ook de SGP-Ark had een eregast: Richard Cohen , een van homoseksualiteit genezen Amerikaan die nu zelf een vooraanstaand conversion therapist is. Overig-Nieuws.nl sprak met de ex-homo over de Canal Parade.

O-N: Gay conversion is nog een relatief onbekend begrip in Nederland, bent u hier gekomen om dat te veranderen? RC: Zeer zeker, in een stad als Amsterdam is nog veel zendelingenwerk te verrichten, helemaal tijdens de Gay Pride. Wat heb je trouwens een enige schoenen aan.

O-N: Hoe gaat zo'n conversion in z'n werk? RC: We gebruiken pavloviaanse stimulatietechnieken, we geven onze cliënten seksueel geladen visuele prikkels. Bij heteroprikkels doen we niets, maar bij het tonen van homoseksueel geladen prikkels, krijgt de cliënt tegelijkertijd bijvoorbeeld een stevige tik op de billen met een karwats of elektroshocks via elektrodes die zijn bevestigd aan hun piercings.  

O-N: Heeft het al resultaten opgeleverd? RC: Het loopt storm! We draaien echt overuren. Onze behandeling is de talk of the town. Tout gay Amsterdam komt langs en iedereen is ontzettend enthousiast.  

O-N: Oh, zijn er zoveel mensen genezen dan? RC: Dat nog niet echt, om eerlijk te zijn is het best een kliederboel na een avondje gay-healing op het dek van de Ark, maar iedereen is na afloop zo voldaan. Ze willen ook allemaal terugkomen. Dat toont maar aan hoe gemotiveerd men is om weer op het rechte pad te geraken.

O-N: Ik heb een sessie mogen bijwonen en heb gemerkt dat u zich als therapeut niet onbetuigd laat. Zo bedrijft u bijvoorbeeld sodomie met uw cliënten waarbij u ze flink afbeult.... u was toch genezen? RC: U moet zich niet laten leiden door eerste indrukken. Dit maakt allemaal deel uit van de therapie waarbij ik als therapeut laat merken wie er de baas is. Dit schept duidelijkheid maar creëert ook een vertrouwensband. Dit komt het genezingsproces ten goede.

O-N: Het werkt dus echt? RC: Uiteindelijk kan iedereen genezen van homoseksualiteit, net als ik.