Pagina's

zondag 31 juli 2011

Syrische tanks zetten hervormingen door

Hama Het Syrische bewind blijft voorlopig met volle kracht vooruit de eerder aangevangen hervormingen uitvoeren. Na de fraaie overwinning van twee weken geleden op de tegenstanders van het hervormingsoffensief, is daar nu de historische tankslag van Hama bijgekomen. De reactionaire betogers hadden niets in te brengen tegen de uitstekend uitgevoerde manoeuvres van de Syrische tanks. Naar schatting 95 tegenstanders van de hervormingen hebben hierbij het leven gelaten.



Zoals gebruikelijk, gingen na afloop weer vele fans van President Bashar al-Assad de straat op om de overwinning te vieren en hulde te brengen aan hun grote leider. Daarnaast werd er stil gestaan bij de dood  van burgers als gevolg van de laffe staatsondermijnende activiteiten van saboteurs van het Syrische volk. 

President Assad bedankte zijn fans in een toespraak voor de nationale televisie en maakte van de gelegenheid gebruik om gelukwensen uit te wisselen met leiders van andere Arabische en moslimstaten naar aanleiding van de Ramadan die morgen begint: "Moge de Heilige Maand ons geluk, voorspoed en victorie brengen." aldus een zichtbaar opgewekte Assad.