Pagina's

zaterdag 23 juli 2011

Jort Kelder mag Bram Moszkowicz nu wel maffiamannetje noemen

Jort Kelder: "Bram M. maffiamannetje"
Amsterdam Bram Moszkowicz heeft jarenlang belasting ontdoken, zo valt  vandaag te lezen in het NRC. De krant schrijft dat de strafpleiter zich veelvuldig contant liet uitbetalen door zijn cliënten en vervolgens grote sommen buiten zijn administratie hield. Toen de Belastingdienst hier lucht van kreeg, heeft boekenonderzoek uitgewezen dat het uitgavenpatroon van Moszkowicz hoger was dan zijn opgegeven inkomen. Om er zeker van te zijn dat Moszkowicz de naheffing gaat betalen, heeft de fiscus een hypotheek op zijn kantoorpand gekregen van 1 miljoen euro.

Moszkowicz, anders altijd zeer spraakzaam, had geen zin in een interview met Overig-Nieuws.nl en wilde alleen kwijt dat hij een "zakelijk geschil" heeft met de fiscus. Zijn oude vriend Jort Kelder daarentegen, was niet te beroerd om met de hoofdredacteur van dit nieuwsblog over de kwestie te spreken.

O-N: Meneer Kelder u, als autoriteit op het gebied van groot en fout geld, hoe verrast bent u over het nieuws dat Moszkowicz van belastingontduiking wordt beschuldigd? JK: Verrast is niet het goede woord, ik zou liever zeggen verheugd. Ik wil u wel verklappen dat ik gelijk een mooie vintage 2002 heb laten sabreren toen ik hoorde van de faux pas van Bram M.
O-N: Oh? Zag u het al aankomen dan? JK: Ach weet u, de wens is de vader van de gedachte, maar als deze wens dan ook nog uitkomt, dan is dat wel aanleiding voor een bescheiden feestje.
O-N: Gaat u hem nu ook weer maffiamaatje noemen? JK: Euh... nee dat lijkt me niet verstandig, vanwege die uitspraak weet u wel. Maar waarom zou ik ook? De kwalificatie maffiamannetje lijkt me beter de lading te dekken. Bram M. maffiamannetje, hahahahaha proost heren!