Pagina's

woensdag 13 juli 2011

Spelers Feyenoord zeggen ook vertrouwen op in Tante Jo

Broodje kroket van Tante Jo
Rotterdam Na het plotselinge vertrek van Mario Been als coach bij Feyenoord, blijkt er vanavond nog een slachtoffer te zijn gevallen bij “het verraad van Ermelo”. In een geheim overleg dat werd gehouden na de persconferentie van vandaag heeft de spelersgroep ook het vertrouwen opgezegd in Tante Jo de kantinejuf.

Aanvoerder Ron Vlaar: “Bij aanvang van dat gesprek had ik niet de verwachting dat dit resultaat er uit zou komen. Dit is voor iedereen een complete verrassing. De intentie was om de lijn voor komend seizoen te bepalen waaruit wij als groep wilden werken. We wilden niet op dezelfde manier eindigen als vorig seizoen.”

Aangebrande kroketten
In dat gesprek kwam het gebrek aan vertrouwen in Tante Jo naar boven. “Ik merkte in de loop van het gesprek dat er veel irritatie was binnen de groep”, zegt aanvoerder Vlaar. “Natuurlijk heb ik nagedacht wat de gevolgen zouden kunnen zijn, maar de signalen waren te sterk om er niets mee te doen. Ik heb toen gerichte vragen gesteld aan de spelers en heel duidelijke antwoorden gekregen: De kroketten waren bijna altijd aangebrand, de broodjes vaak uitgedroogd en ze vergiste zich heel vaak met de bestellingen. Uiteindelijk waren er dertien van de achttien spelers die niet meer met Tante Jo verder wilden.

Tante Jo was zeer aangeslagen en heeft de club per direct verlaten. Voorlopig is er nog geen vervanger gevonden en tot die tijd zullen de spelers hun eigen broodtrommel mee moeten nemen naar de training.