Pagina's

woensdag 6 juli 2011

Vermiste Nederlandse vrouw hield kaart op de kop

Kaart op de kop gehouden
Malaga Mary-Anne Goossens, de Limburgse vrouw die sinds 2,5 week werd vermist in de buurt van Malaga in Spanje, is weer terecht. Lang werd gevreesd dat de vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf, maar nu blijkt dat haar gebrek aan ruimtelijk inzicht als gevolg van het feit dat ze een vrouw is, de oorzaak is geweest van haar vermissing.

De reddingsploeg die haar heeft gevonden, heeft vastgesteld dat ze de wandelkaart die ze bij zich had steeds op de kop heeft gehouden. José-Maria Blanco, neurowetenschapper aan de medische faculteit van de Universidad de Málaga is niet verbaasd: "Het is bekend dat hetero-vrouwen geen kaarten kunnen lezen, ze hebben een kleiner brein en zijn niet in staat tot het verwerken van abstracte informatie. Probeer ze maar eens uit te leggen wat buitenspel is, onbegonnen werk." De Spaanse hersenvorser merkt op dat homo's en lesbiennes een tussenpositie innemen: "Poten en potten zijn slimmer dan vrouwen maar dommer dan hetero-mannen."

Uniek brein
Haar dwaaltocht is er een voor de boeken aldus Blanco. "Mary-Anne Goossens is consequent de verkeerde kant opgelopen waardoor ze steeds verder van de bewoonde wereld raakte. Bij een man gaat er dan op een gegeven moment een lampje branden waardoor hij alternatieve routes gaat overwegen. Mary-Anne daarentegen heeft geen moment gedacht verkeerd te lopen - en als ze niet vast was komen te zitten was ze doorgelopen tot Santander." Blanco zou haar daarom graag nog even in Spanje willen houden voor verder onderzoek. "Omdat haar ruimtelijk inzicht praktisch nihil is, is ze een uniek referentie-specimen. We willen zien of haar vaardigheden op het gebied van fileparkeren en monteren van Ikea-kasten net zo abominabel zijn."