Pagina's

zaterdag 16 juli 2011

Zanger Rinus naar songfestival

Wordt 'Ramona, wil je mijn frikandel eens zien?' het winnende liedje?

Drachten Zanger Rinus, bekend van de youtube-hit 'Met Romana op de scooter', is door de Tros gevraagd om volgend jaar samen met zijn danspartner Romana, de Nederlandse bijdrage te verzorgen op het Eurovisie songfestival. Zanger Rinus is momenteel een regelrechte sensatie op internet in binnen- en buitenland.

Dit is ook de grootste familie van Nederland niet ontgaan. De Tros wil er alles aan doen om het debacle met de 3JS zo snel mogelijk te vergeten en denkt met het dynamische Friese duo een topper in huis te hebben gehaald. Hiermee wordt er ook een streep gehaald door de open inschrijving voor het Songfestival 2012. Het was de bedoeling dat iedereen, jong en oud, bekend en onbekend, hun inzending zou kunnen deponeren in een enorme reiskoffer op het binnenplein van de Tros.

Overig-Nieuws.nl sprak met Directeur Peter Kuipers over de koerswijziging.
O-N: Was de open inschrijving geen succes? PK: Integendeel, we hebben veel inzendingen mogen ontvangen van geestdrifitige songfestivallers. Met name het enthousiasme van Dries Roelvink was hartverwarmend. Hij deponeerde liefst 456 verschillende liedjes in de koffer.
O-N: Maar nu hebt u toch ineens gekozen voor Zanger Rinus. PK: Inderdaad, we merkten dat de mensen die mee wilden doen (met Dries als lichtend voorbeeld) te gretig waren. Dit gaat ten koste van de authenticiteit. Om een kans in Azerbeidzjan te maken, is een natuurlijke uitstraling een eerste vereiste. Die heeft Zanger Rinus als geen ander. Zanger Rinus is nog echter dan Frans Bauer.
O-N: Met welk liedje gaat hij meedoen? PK: Met een nieuwe compositie van Pierre Kartner: Ramona, wil je mijn frikandel eens zien?
O-N: Dat klinkt een beetje dubbelzinnig. PK: Nee hoor, daar heeft Zanger Rinus de geestelijke vermogens niet voor. Het gaat gewoon over een frikandel speciaal die hij besteld heeft in de snackbar.