Pagina's

zondag 2 oktober 2011

Drugsbaron niet naar Business Class van Harry Mens

Harry Mens: "Lege plek al ingevuld"
Noordwijk De uitzending van Business Class van vandaag, kreeg op het laatste moment een afzegging binnen van ondernemer Greg Remmers. De Amsterdamse DGA van Quality Supplements, een van de grootste groothandels in geestverruimende producten zou er zijn nieuwe productlijn  presenteren, maar nadat het programma Business Class deze week door VEB-Directeur Jan Maarten Slagter in verband werd gebracht met de oplichtingspraktijken van het bedrijf Quality Investments, besloot Directeur Remmers om zijn medewerking aan het RTL-programma in te trekken. Overig-Nieuws.nl sprak met Remmers over zijn besluit.

O-N: "Van oudsher houden de meeste collega's uit uw bedrijfstak voornamelijk een low profile aan. U hebt gebroken met deze traditie en bent met uw bedrijf de boer op gegaan. Vanwaar die omslag?" G.R.: "Quality Supplements wil de bovenkant van de markt bedienen. Marktonderzoek heeft namelijk aangetoond dat in het topsegment van de markt (consumenten met een inkomen van 2 ton of meer) grote groeimogelijkheden liggen. De markt is er nog niet verzadigd en de winstmarges zijn er significant hoger dan in ons gangbare businessmodel. In dit marktsegment is een goede p.r. van levensbelang en daarom ziet u ons nu regelmatig op miljonairs fairs, zitten we in golfsponsoring en bieden we mee op het eerste vaatje van de haringparty."

O-N: "Wat heeft u dan doen besluiten om u terug te trekken uit het programma Business Class?" G.R.: "Het is voor een bedrijf als Quality Supplements van groot belang om te waken voor imagoschade. Net als bijvoorbeeld kickboksondernemers en wapenhandelaren, hebben we zo nu en dan te maken met mensen die het niet zo nauw nemen met wetten en regeltjes. Omdat we nu in het bovenste echelon van de markt van geestverruimende middelen opereren, is betrouwbaarheid en kwaliteit van levensbelang. Elke relatie met illegale activiteiten is dan ook uit den boze."

"Hoewel Harry Mens met Business Class wel onze doelgroep bedient, blijkt hij nu voor de zoveelste keer niet ongevoelig te zijn geweest voor het verlenen van gunsten aan onderwereldfiguren."

O-N: "U bedoelt de zendtijd die hij gunde aan Willem Endstra en de mensen van Palm Invest?" G.R.: "Inderdaad, en daar is nu dus weer die megafraude met Quality Investments bijgekomen. Hun product werd door een van hun tussenpersonen aangeprezen in Business Class. Voor ons is nu de maat vol. Het imago van Business Class is inmiddels zo dubieus dat we niet willen dat dit afstraalt op onze producten."O-N: "Heeft u al een alternatief gevonden voor Business Class?" G.R.: "We denken aan een advertentiebijlage in de nieuwe Quote 500 en zijn nog in gesprek over product placements met de producers van het programma Spuiten en Slikken."

Desgevraagd liet Harry Mens weten het besluit van Remmers te betreuren maar ook dat hij de lege plek meteen al weer had ingevuld. Mens: "We hebben iemand te gast van Royal Profits. Zij bieden een nieuw beleggingsconcept aan: een Fundmultiplier. Hierbij leg je als belegger een bedrag van minstens 50.000 euro in. Hiermee koop je een coupon die recht geeft op een aandeel in de winst van het fonds."

"Daarnaast is het zaak om zelf in je netwerk vijf mede-investeerders te vinden die instappen op jouw aandeel. Deze moeten op hun beurt ook weer vijf investeerders acquireren enz. Zo stijgt inleg en rendement exponentieel. Een briljant concept, met een gegarandeerd rendement van niet minder dan 23%!"