Pagina's

zondag 23 oktober 2011

Supermarkt Misrata scoort met kiloknaller Khadaffi

Khadaffi-Kiloknaller grote hit in Misrata
Misrata De Coopsupermarkt in de Libische havenstad Misrata heeft een grote slag geslagen met de inkoop van het lijk van Muammar Khadaffi. Bedrijfsleider Osman al-Muth heeft de voormalige Libische leider in de koeling uitgestald tussen tussen de kipfilets en lamsruggetjes. Het bleek een gouden zet te zijn van de Noordafrikaanse levensmiddelenondernemer. De supermarkt kan de drukte bijna niet meer aan en draait een 24-uursdienst om alle klanten tegemoet te komen. Overig-Nieuws.nl sprak met de vindingrijke Al-Muth.

O-N: Hoe kwam u op het idee om Khadaffi in uw koeling te leggen? Al-Muth: Ik reed toevallig met mijn koelwagen langs de rechtszaak (volksgericht, red.) tegen onze eens zo geliefde leider. Toen de uitspraak volgde (Dood aan het zwijn!, red.) werd de straf vrijwel direct voltrokken: hij werd afgeknald. Toen flitste het door me heen, "Khadaffi is een kiloknaller!" Eerst moest ik lachen om mijn eigen grap, maar al gauw realiseerde ik me dat dit een pr-goudmijn zou zijn.
O-N: Wat deed u toen? Ik stapte uit en riep tegen de rechters (lynchers, red.) dat ik ze wilde belonen voor hun daadkracht en gevoel voor rechtvaardigheid. Ze mochten allemaal gratis een greep uit de koelwagen doen mits ik Khadaffi hiervoor in de plaats zou krijgen. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen, binnen twee minuten was ik verlost van mijn vracht en had ik ruimte om de "Broeder leider" in het laadruim te hijsen.
O-N: En nu ligt hij als kiloknaller in de vitrine. Al-Muth: Inderdaad.

Klanten voor de supermarkt in Misrata
O-N: Wat doet een kilootje Khadaffi tegenwoordig? Al-Muth: Bent u mal? Ik ga de kip met de gouden eieren toch niet slachten? Nee, ik kijk wel uit om hem in stukjes te snijden, al krijg ik wel veel van dergelijke verzoeken van mijn klanten. Om ze toch enigszins het gevoel te geven dat ze met een stukje Khadaffi naar huis kunnen, heb ik mijn voorverpakte vlees laten beplakken met nieuwe etiketten waarop het ontzielde hoofd van de vroegere "Gids van de revolutie" staat afgebeeld. Als finishing touch druppel ik er dan nog wat schapenbloed overheen, net echt. Vooral de Khadaffi-schapenharten zijn niet aan te slepen!

O-N: En daar nemen ze genoegen mee? Al-Muth: Nou en of! Ik heb een omzetstijging van 2500%! Het Libische volk is zich bewust van de historische waarde van een Khadaffi-vleespakket. Ze worden ook niet opgegeten maar bewaard in de vriezer als trofee.