Pagina's

vrijdag 17 juni 2011

Gullit denkt na over aanbod Al-Qa'ida

Pakistan Direct na bekendmaking van het nieuws dat Sheik Ayman Al-Zawahiri officieel het stokje overgenomen heeft van de onlangs omgekomen Osama bin Laden als leider van Al-Qa'ida, heeft de kersverse terroristenbaas zijn eerste toespraak gehouden vanuit een niet nader genoemd verblijf.

Hierin gaf de Egyptenaar aan dat hij van plan is de goede werken van Bin Laden voort te zetten maar dat hij beseft dat hij op pr-gebied niet de aantrekkingskracht uitoefent op zijn volgelingen als zijn illustere voorganger. Al-Zawahiri: "Het gaat altijd om de boodschap, maar die komt beter over wanneer je met mensen werkt die weten te boeien. Daarom heb ik Ruud Gullit gevraagd om voor Al-Qa'ida de nieuwe positie van technisch directeur te gaan bekleden."

Het aanbod van Al-Zawahiri komt voor Gullit op een goed moment nu de Amsterdammer onlangs door dictator Ramzan Kadirov ontslagen is bij zijn club Terek Grozny: "In principe wil ik eerst de zaakjes met Kadirov netjes afhandelen voordat ik met andere clubs in zee ga, maar ik wil wel toegeven dat de belangstelling mij gestreeld heeft". Gullit maakt zich niet druk om zijn reputatie door te kiezen voor Al-Qa'ida:

"Michel Preud'homme gaat toch ook die kant op? En Qatar organiseert straks het WK-voetbal. Ik zie het als een enorme uitdaging. Bovendien, Ik heb altijd de moeilijke weg gekozen en liet daarbij mijn gevoel spreken. Zo koos ik als Amsterdammer voor het vijandige Feyenoord en ging ik naar het stijlbewuste Italië met een snor en een rastakapsel." Gullit gaf toe dat Al-Qa'ida voor hem nog een ongeschreven blad is: "Ik ken ze eigenlijk amper maar, als ik het goed begrijp, kunnen ze nog wel een paar goeie aanvallers gebruiken."