Pagina's

vrijdag 17 juni 2011

Mladić wint kort geding tegen Vara

Ratko Mladić opgelucht
Amsterdam De VARAgids moet de bewerkte foto waarop generaal Ratko Mladić staat afgebeeld met een Ron Boszhardgezicht rectificeren. De rechtbank in Amsterdam deed donderdag uitspraak in een kort geding dat de "Slager van Srebrenica" had aangespannen tegen de VARA.

De rechter oordeelde dat de LuckyTV fotomontage van Sander van de Pavert onnodig grievend is en inbreuk maakt op Mladićs goede naam en reputatie. De VARA moet proceskosten van de Mladić betalen en zal in de eerstvolgende uitgave van de VARAgids een rectificatie plaatsen.

Hoofdredacteur Cécile Koekkoek van de VARA gids: "We betreuren de uitspraak omdat deze de mogelijkheden voor de soms absurdistische satire van LuckyTV en andere makers beperkt.We zullen de uitspraak van de rechter evenwel respecteren." Generaal Mladić daarentegen was blij met de uitspraak: "Prachtig nieuws, een enorme opluchting, hulde aan de rechter die begrijpt dat ik enorm gekwetst ben door mij af te beelden als die flapdrol (Boszhard red.) Dat geeft goede moed voor die andere zaak die ik ook nog heb lopen".