Pagina's

zaterdag 25 juni 2011

Vereniging Martijn begint padvindersclub

Amsterdam Vereniging Martijn, de belangenorganisatie voor pedofielen die strijdt voor de sociale en maatschappelijke acceptatie van kindmisbruik, heeft op zijn website aangekondigd een padvindersclub te beginnen. Aanleiding voor de oprichting is het nieuwe registratiesysteem van vrijwilligersorganisaties dat een lijst van personen gaat bijhouden die de seksuele gedragscode hebben overtreden.

Door de zwarte lijst wordt het voor pedofielen een stuk moeilijker om nog als vrijwilliger in contact te komen met hun doelgroep. Overig-Nieuws.nl sprak in het huis van bewaring te Hoogeveen met voorzitter Ad van den B. die sinds maart vast zit op verdenking van het bezit van kinderporno.

O-N: Uw club is volop in het nieuws de laatste tijd. VDB: Inderdaad, ik was blij te horen dat onze vereniging niet kan worden verboden omdat onze leden hun privézaken goed van de vereniging weten te scheiden.

O-N: Toch blijft uw vereniging geassocieerd worden met kindmisbruik. VDB: Misbruik, misbruik... dat is zo'n beladen term. Ik noem het liever kindgebruik.

O-N: Uw nieuwe initiatief, de padvindersclub heeft nogal wat ophef veroorzaakt, is het nou wel zo'n goed idee om pedofielen met kinderen te laten werken? VDB: We betreuren het dat er zo veel weerstand bestaat tegen mensen die van kinderen houden. Pedofielen zijn juist bij uitstek geschikt voor vrijwilligerswerk bij jeugdverenigingen vanwege hun enthousiasme en toewijding.

O-N: Is het de bedoeling dat u ook kinderen gaat gebruiken bij uw nieuwe padvindersclub? VDB: Jazeker, want dit wordt ons juist zo moeilijk gemaakt in het reguliere circuit. Het wordt een toevluchtsoord voor vrijwilligers die elders niet meer aan de bak komen.

O-N: Wat als de kinderen niet gebruikt willen worden? VDB: Ik proef een zekere scepsis in uw vraagstelling, maar maakt u zich maar geen zorgen. We zullen een strikt reglement opstellen waaraan de vrijwilligers zich dienen te houden. Zo moet men stoppen met het gebruik wanneer de kinderen het echt niet meer willen of als ze beginnen te bloeden.

O-N: Hoe gaat u uw padvinderijclub noemen? VDB: Om de ledenwerving niet te frustreren, gaan we deze hier niet noemen. Officieel zal de club elke associatie met vereniging Martijn vermijden, anders krijgen we alleen maar kinderen van mensen die ook al lid zijn van Martijn. Die kennen we nu wel.

O-N: Heeft u al een bestuur voor de padvindersclub? VDB: We zijn in de afrondende fase, het ziet er naar uit dat het bestuur regelmatig rouleert omdat onze bestuursleden nu eenmaal regelmatig vastzitten waardoor anderen, die op dat moment vrij rondlopen, de honneurs kunnen gaan waarnemen.