Pagina's

maandag 6 juni 2011

Hennie van der Most koopt Griekenland voor nop en krijgt 33 miljard toe

Vd Most: "Kiloprijs natuursteen was nog nooit zo hoog"
Brussel Hennie van der Most, de Overijsselse no-nonsense ondernemer, heeft vandaag op zijn website bekend gemaakt dat VDMost BV het in zwaar weer verkerende Griekenland gaat overnemen.

Na een weekend van geheime onderhandelingen tussen Van der Most en de ministers van Financiën van de eurozone is men een overnamebedrag van minus 33 miljard euro overeengekomen, 10% van de staatsschuld van het land. Dit betekent dat Van der Most dit bedrag op de koop toe krijgt. Het geld zal ter beschikking worden gesteld door het noodfonds van de EU (EFSF). Met de verkoop zal het land ook uit de EU en de eurozone stappen en de Griekse drachme weer invoeren.

De Europese ministers van Financiën zagen geen andere uitweg dan deze onorthodoxe transactie om uit de Griekse schuldencrisis te geraken. "Dit is een prachtige deal met alleen maar plussen voor Nederland." Aldus minister Kees de Jager" Het is een relatief goedkope schuldsanering en we hebben er alle vertrouwen in dat Van der Most het land weer op de rails gaat krijgen."

Bedrijvendokter Van der Most zelf denkt over 18 maanden weer een sluitende begroting te kunnen presenteren. Van der Most: "Ik ben nu directeur-grootaandeelhouder (DGA) van Griek'nland, en dat betekent dat ik zelf kan bepaal'n wat er allemaal moet gebeur'n. Niks geen overheidsregeltjes meer die me dwarszit'n. Daar krijg ik in Nederland en Duitsland altijd een punthoofd van. Je wordt er as onderneemer helemoal gek van. Daarom kan ik niet wacht'n om d'r aan de slag te gaan" Aldus de kersverse directeur van de bakermat van de democratie.

 De Griekse arbeidsethiek is een van de eerste zaken die hij gaat aanpakken: "Ik heb natuurlijk wel vaker met dit bijltje gehakt. Griek'nland is'n machtig mooi land, maar we moet'n die Griek'n gewoon weer laat'n weet'n wat werk'n is."

Ook de enorme schuldenberg schrikt de ervaren oud-ijzerhandelaar niet af. De schuld'n van 330 miljard die ik heb overgenoom'n  zijn wel heel hoog, maar het land heeft veel rijkdomm'n. Ik ben laatst met mijn helicopter over Athene gevloog'n en zag dat ze ontzettend veel marmer en natuursteen heb'n. De kiloprijs is nog nooit zo hoog geweest as vandaag de dag dus daar kan ik nog een mooie cent van beur'n.

En in die oop'n luchttheaters kunn'n we mooi stier'ngevecht'n houd'n of zo. Hapje en drankje d'r bij. Machtig mooi voor de mens'n. Alles voor één prijs net zoals ik bijvoorbeeld bij Preston Palace doe."