Pagina's

zondag 12 juni 2011

Sperma blijkt sterk antibioticum - Oplossing Ehec-crisis nabij

Behandeling van Ehec-patiënte
Düsseldorf  Het Duitse Leibniz-Institut für umweltmedizinische Forschung (IUF) in Düsseldorf zegt een doorbraak te hebben bereikt in het EHEC-onderzoek. Op een persconferentie in Düsseldorf meldde Univ.-Prof. Dr. med. Jean Krutmann dat menselijk sperma een sterk antibiotische werking lijkt te hebben op de nieuwe agressieve Ehec-variant genaamd Escherichia coli 0104:H4. 

Krutmann: "Het viel ons op dat vrouwen veel vaker ziek werden dan mannen van de 0104:H4-stam, dit zette ons op het juiste spoor. Een van onze post-docs opperde dat sperma wellicht hierin een rol zou kunnen spelen. Sperma komt immers van nature enkel voor bij de man. Het was al bekend dat de hoge PH-waarde van sperma de spermatozoïden beschermt in de vijandig zure omgeving van de vagina en baarmoeder."

"De eerste resultaten van ons onderzoek tonen nu aan dat mannelijk sperma ook sterk antibiotische eigenschappen heeft. In vitro doodde het sperma 100% van 0104:H4!" Hierop volgend werden enkele in vivo tests uitgevoerd door Krutmann persoonlijk en enkele van zijn medewerkers. "Ook hier waren de resultaten meer dan hoopgevend" aldus een zichtbaar glunderende Krutmann.

Vers zaad het best
Krutmann benadrukte dat het mannelijk zaad zo vers mogelijk moet zijn omdat het anders zijn bacteriedodende eigenschappen snel verliest. "Het is zaak dat het sperma zo snel mogelijk oraal toe wordt gediend voor een  optimale werking. Injecties middels het mannelijk lid hebben tot nu toe de beste resultaten opgeleverd, maar ik wil benadrukken dat verder onderzoek nog wel nodig is. We hebben hiertoe een internetregister geopend voor mannelijke vrijwilligers die mee willen werken aan ons onderzoek."

"Het is verheugend om te zien dat de Duitse mannen zo meeleven met de Ehec-patiëntes want er hebben zich in 36 uur al 436.000 vrijwilligers gemeld die geheel belangeloos hun steentje willen bijdragen aan het onderzoek." aldus een trotse professor Krutmann.