Pagina's

woensdag 13 april 2011

Buikgriepgolf treft Telesportredactie

Amsterdam De Telegraaf kon vandaag noodgedwongen geen normale sportbijlage brengen vanwege een acute buikgriepepidemie van de voltallige Telesportredactie. Sjuul Paradijs moest gisteren alle zeilen bijzetten om toch nog met een enigszins aanvaardbaar sportkatern te komen.

In de krant van wakker Nederland waren daarom vanochtend veel sportberichten te lezen die letterlijk waren overgenomen van persbureaus. Daarnaast sprong Wilma Nanninga bij als gast-sportredacteur met een achtergrondartikel over voetballers en liefdesbaby's.

De oorzaak van het massale ziekteverlof van de sportredacteuren blijkt een nogal pikante oorzaak te hebben. Paradijs: "Zoals bekend is onze chef sport (Jaap de Groot red.) erg close met Johan Cruijff. De laatste tijd is het contact nog intensiever dan anders vanwege de perikelen rond Cruijff en het Ajaxbestuur. Kennelijk droeg Cruijff een virusje bij zich die hij weer doorgaf aan Jaap toen hij bij hem langs kwam in Barcelona om de wekelijkse column door te spreken."

"Jaap likte na afloop het kontgaatje van Cruijff extra goed schoon om hiermee aan te geven dat De Telegraaf in deze roerige tijden nog als een man achter hem staat. Met alle nare gevolgen van dien. Jaap heeft virus meegenomen naar onze sportredactie waarna hij al zijn collega's weer besmette toen zij beurtelings de ster van hun chef aflikten. Met name Valentijn Driessen heeft het zwaar te verduren omdat, net toen hij zijn tong op de ster van onze chef sport drukte, zich bij Jaap de eerste ziekteverschijnselen begonnen te manifesteren. Driessen werd getrakteerd op een strakke straal diarree in zijn mond en neus. We laten hem voorlopig maar even uitzieken."

"De rest van de week blijft ons sportkatern een wat andere inhoud houden. We zullen een item brengen over de voorspellingen van astrologen over het komende competitieslot en een verhaal over waarom de PvdA de  oorzaak is van de verloren wk-finale van vorig jaar."