Pagina's

maandag 4 april 2011

Wubbo Ockels presenteert teletijdmachine

De teletijdmachine bestaat al op papier
Delft De Delftse hoogleraar Wubbo Ockels heeft vandaag op de TU Delft zijn plan gepresenteerd voor de ontwikkeling van een teletijdmachine. Met deze machine, waarvan het proof of principle al stamt uit de eerste helft van de vorige eeuw [Vandersteen, Het eiland Amoras p.12}, zal het mogelijk zijn om in de tijd te reizen en razendsnel grote afstanden te overbruggen.

Overig-nieuws.nl sprak met de voormalig astronaut Ockels over zijn nieuwe mega-project. 


O-N: Hoe bent u op het idee gekomen om de teletijdmachine te ontwikkelen? Ockels: Bij het opruimen van de zolder vond ik de publicatie terug van Willy Vandersteen, waarin de teletijdmachine voor het eerst wordt beschreven. Ik heb nooit begrepen waarom het idee daarna altijd op de plank was blijven liggen. Na wat berekeningen op een sigarendoos kwam ik tot de conclusie dat het best een haalbare kaart was.  

O-N: Is er al een prototype? Ockels: Jazeker, dat is ontwikkeld door onderzoekers in Rome en Innsbruck.  

O-N: Ja maar daar ging het om individuele fotonen die werden geteleporteerd, da's wel wat anders dan een mens. Ockels: Fotonen-mensen....tomeeto-tomaato. Een mens bestaat toch ook uit quantumdeeltjes?  

O-N: Hoe gaat u het probleem oplossen van de energievoorziening, zo heb je voor de teleportatie van een mens de energie nodig van 330 thermonucleaire bommen van 1 megaton.  Ockels: Inderdaad, dat is wel een uitdaging. We denken erover om de achterkant van de maan volledig te gaan bedekken met zonnecellen, dit zou voldoende energie moeten opleveren voor teleportatie en ook nog eens de hele verdere wereldenergiebehoefte afdekken. 

O-N: Hoe gevaarlijk is het eigenlijk? Ockels: Helemaal niet, bijna net zo veilig als een missie met de Space Shuttle.

O-N: Waar zou u zelf naar toe willen gaan met de teletijdmachine? Ockels: Zo gauw hij klaar is ga ik er direct 20.000 jaar de toekomst mee in. Dat is volgens de huidige prognoses namelijk de de tijd die het nog duurt voordat mijn andere geesteskindje, de superbus, echt de weg op kan. Kan ik dat ook nog 'ns meemaken.