Pagina's

dinsdag 19 april 2011

Egokanker geconstateerd bij Bram Moszkowicz

Moszcowicz met egogezwel
Amsterdam Het Wilders-proces is tot nader order uitgesteld nu vandaag bekend is geworden dat bij Mr. Moszkowicz (de advocaat van Geert Wilders), egokanker is vastgesteld. Het ego van Bram Moszkowicz heeft zich op verschillende plekken in zijn hoofd uitgezaaid waardoor delen van zijn geestelijke vermogens ernstig in het gedrang zijn gekomen. Hierdoor heeft zijn toch al niet geringe ego levensbedreigende proporties aangenomen.

Mensen in de omgeving van de bekende strafpleiter vermoeden dat het gezwel al langer sluimerde in zijn hoofd maar zich afgelopen vrijdag uitzaaide naar zijn gezond verstand. Een naaste medewerker die anoniem wil blijven vertelde Overig-Nieuws.nl over wat er zich afgelopen vrijdag heeft afgespeeld.

"Tijdens een uitzending van Pauw en Witteman (zie onder red.) waarin Bertus Hendriks werd geïnterviewd over zijn getuigenis in het Wilders-proces, belde Bram live in de uitzending om zijn beklag te doen over het in zijn ogen leugenachtige relaas van Hendriks. Toen Jeroen Pauw hem wees op het feit dat zijn eigen getuige arabist Hans Janssen in de pers eveneens andere verklaringen aflegde dan later onder ede in de rechtbank, riposteerde Bram met de opmerking dat Hendriks loog onder ede wat heel wat anders is dan het vergrijp van Janssen.""Hendriks liet zich echter niet van zijn stuk brengen en stelde vast dat Bram dubbele standaarden hanteerde tussen Janssen en Hendriks. Bram beantwoordde dit weer als een tang op een varken met een opmerking over het feit dat Hendriks zich in het verleden begripvol had getoond voor de Hamasbeweging. Deze volledig irrelevante opmerking deed mijn tenen krommen en de wenkbrauwen aan de P&W-tafel fronsen. Bram werd vriendelijk bedankt, of liever afgeserveerd, waarna hij zonder een woord te zeggen de hoorn op de haak gooide. Hoon vanuit het publiek was zijn deel."

"Op zaterdagochtend was hij zich nog steeds niet van enig kwaad bewust, waarna ik een dokter gebeld heb met de vraag om hem te laten nakijken. Wat ik al vreesde is nu bewaarheid: zijn ego bleek uitgezaaid naar zijn gezond verstand."

Volgens kankerspecialist professor Hein Olyslager van het AMC, hoeft het maffia-advocaatje zich nog geen grote zorgen te maken. Olyslager: "Egokanker is een van de weinige oncologische aandoeningen die met een combinatie van shock- en gedragstherapie goed te behandelen is. In het geval van Moszkowicz zou ik voorstellen hem eerst een dag lang te confronteren met zwarte bladzijden uit zijn verleden zoals zijn dansje met Desi Bouterse, zijn dubieuze dubbelrol als advocaat van Willem Holleeder en zijn slachtoffer Willem Endstra en zijn verloren processen tegen Jort Kelder. Dit moet hem weer met beide benen op de grond brengen. Vervolgens zal een cursus zelfrelativering de egogezwellen verder kunnen doen terugdringen." Aldus professor Olyslager.

Verwacht wordt dat het herstel zo'n drie maanden zal duren waarna het proces weer hervat kan worden.