Pagina's

woensdag 6 april 2011

PVV wil na Koran ook Roodkapje verbieden

Den Haag De PVV heeft vandaag bij monde van Tweede Kamerlid Dion Graus aangekondigd dat het na de Koran ook het sprookje Roodkapje wil verbieden. Graus die de portefeuille dierenwelzijn onder zijn hoede heeft, was vandaag te gast in het Radio1 programma Stand.nl. De stelling van vandaag luidde: Roodkapje moet verboden worden.

In het programma ging Graus verder in op de beweegredenen van de PVV voor het verbod. "Roodkapje is een crypto-islamofascistisch sprookje. In het verhaal wordt het dragen van een hoofddoekje als de normaalste zaak van de wereld gezien. Alsof dat zomaar zou moeten kunnen. Wij van de Partij voor de Vrijheid zijn daar zoals bekend fel op tegen. Hoofddoekjes zijn een teken van de onderdrukking van de vrouw." aldus de voormalig vrouwenmishandelaar.

Naast het vrouwonvriendelijke karakter van het verhaal, is ook de dierenmishandeling die in het boek voorkomt, Graus een doorn in het oog. "De gruwelijke manier hoe de wolf aan zijn einde komt.... Die jager snijdt zonder pardon zijn buik open en haalt er die kleine moslima en haar grootmoeder weer uit. Daarna verwisselt de jager ze voor zware stenen. Uiteindelijk verliest de wolf bij de put zijn evenwicht -door die zware rollende stenen in zijn buik- en valt erin om er nooit meer uit te komen.

"Soortgelijke straffen worden tegenwoordig nog dagelijks uitgesproken in landen waar de Sharia nog geldt. En dat wordt dan aan kleine kleuters verteld, bizar. Zo worden ze al van jongs af aan geïndoctrineerd. De PVV gaat hier nu paal en perk aan stellen."

Aan het eind van de uitzending werd de uitslag van de stelling bekendgemaakt. Het bleek dat een kleine minderheid van 15% het eens was met de stelling. Dit was nog lager dan de stelling van gisteren waarin 23% van de respondenten aangaven dat autodrop verboden zou moeten worden.