Pagina's

dinsdag 5 april 2011

Cockring werkt beter dan balansbandje

Amsterdam Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben ontdekt dat cockringen beter werken dan balansbandjes. Afgelopen zomer waren de balansbandjes de hype van het WK voetbal. Bijna de gehele selectie van Oranje had baat bij de bandjes. De Faculteit der Bewegingswetenschappen van de VU deed onderzoek naar het effect van de balansbandjes en komt nu met een verrassende conclusie: Het blijkt dat het dragen van een cockring  nog betere prestaties oplevert dan een balansbandje.

Professor Kalbfleisch leider van het onderzoek was verrast door het onderzoeksresultaat. "We wilden het grondig aanpakken en hebben verschillende attributen vergeleken met de balansbandjes. We maten de prestaties van de sporters op uithoudingsvermogen, snelheid en scorend vermogen (afwerken op het doel)."

"Het bleek dat balansbandjes redelijk goed uit de bus kwamen, voetballers die ze droegen deden het stukken beter dan voetballers op klompen en voetballers die een motorhelm droegen. Bandjesdragen deden het eveneens beter dan spelers met manbags en nordic walking stokken. Veruit het slechts waren de prestaties van de proefpersonen met lasbrillen op"

Het team van Kalbfleisch ontdekte echter dat voetballers die in plaats van een balansbandje een cockring droegen, weer net iets beter presteerden. Kalbfleisch: "We denken dat een cokring voor meer balans zorgt dan een balansbandje omdat hij precies in het midden van het lichaam hangt."

Overigens scoorden de testpersonen die helemaal niets speciaals droegen en voetballers met tatoeages het allerbest in het onderzoek, al was het nauwelijks significant beter dan de cockringdragers. Kalbfleisch: "Dit doet toch vermoeden dat de balansbandjes kennelijk niet zo prestatiebevorderend werken als we eerder dachten."