Pagina's

zaterdag 7 mei 2011

Ajax krijgt hoe dan ook tenue met derde ster

Impressie van Plan B-outfit met derde ster
Plan B-outfit met gat in de broek ligt klaar bij missen kampioenschap

Amsterdam De voetballers van Ajax 1 zullen volgend seizoen in een uitdossing verschijnen met drie zichtbare sterren. Ook wanneer ze in de laatste wedstrijd tegen FC Twente niet winnen en dus niet hun dertigste landstitel binnenhalen zal dit het geval zijn. Weliswaar mag er dan geen ster bijgestikt worden op het borstembleem maar Frans Molenaar, de ontwerper van het nieuwe tenue, heeft een Plan B-outfit ontworpen die strikt genomen toch een derde ster toont zonder de sterrenregels te overtreden.

Frans Molenaar: "We weten allemaal dat Ajax een trotse club is die dat graag uitstraalt. We kennen het nog uit de tijd dat trainer Ronald Koeman een "1" op de stropdas van het clubkostuum droeg, terwijl ze toen geeneens kampioen waren, tenminste dat heb ik me laten vertellen want ik weet helemaal niets van voetbal."

"Enfin, Ajax is dus een club die zelfvertrouwen wil uitstralen en tegelijkertijd schijt aan alles en iedereen heeft. Kortom, bravoure en bluf. Wat is er dan treffender dan hun derde ster te tonen middels een gat in de broek ter hoogte van het poepgat? We hebben het allemaal nog eens nagezocht en de reglementen staan het gewoon toe."

Molenaar denkt dat het nieuwe weinig verhullende tenue het goed zal doen bij het publiek. "Ik heb het aan een paar couturier-vriendjes van me laten zien en die waren wild enthousiast. Ze willen voor volgend jaar ineens allemaal een jaarkaart, hi hi!"