Pagina's

donderdag 19 mei 2011

Rutte steunt Ruud Lubbers in opvolging Strauss-Kahn

Den Haag In de namencarroussel die op het ogenblik ronddraait in het kader van de opvolging van de vandaag afgetreden directeur-generaal van het IMF, Dominique Strauss-Kahn (DSK), heeft zich nu ook een Nederlandse kandidaat gemeld.

Oud-Premier Ruud Lubbers heeft in een interview met het Financieel Dagblad van vandaag bevestigd dat hij open staat voor de vrijgevallen post. Lubbers in het FD: "De euro-crisis vraagt om een snelle oplossing. Ik ga deze uitdaging niet uit de weg, wanneer er een beroep op mij gedaan zou worden."

Premier Mark Rutte staat pal achter de kandidatuur van Lubbers: "We hebben te maken met een Europese crisis. Het ligt dan ook voor de hand om een Europeaan de kar te laten trekken. Ruud Lubbers zou een fantastische kandidaat zijn. Hij kent de materie, heeft een prachtige staat van dienst en is alom gerespecteerd in de financiƫle wereld."

De premier denkt dat Lubbers weinig aanpassingsproblemen zal hebben om het stokje van DSK over te nemen. "De heer Strauss-Kahn en hij zijn uit hetzelfde hout gesneden. Daadkrachtig en no-nonsense types die kansen grijpen wanneer ze zich voordoen. Precies wat we nu nodig hebben. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik een groot bewonderaar van Ruud Lubbers ben" Aldus de premier, die zoals bekend, nog bij zijn moeder woont.