Pagina's

dinsdag 3 mei 2011

Clubcard Vak-P gevonden in villa Osama Bin Laden

 Voorzitter supportersclub FC Twente: "Wij wist'n geels nie dat'ie lid was."

Abbottabad In de compound van Osama bin Laden die na de bestorming gisteren door Amerikaanse Navy Seals is doorzocht, is een clubcard gevonden van Vak-P, de supportersclub van FC Twente. Zoals we gisteren al berichtten op Overig-Nieuws.nl was Osama Bin Laden een fervent volger van de Eredivisie. Naar nu blijkt was hij dus ook een supporter van de landskampioen uit Enschede.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat men in Enschede en omstreken niet veel op heeft met westerlingen, net als Bin Laden. Daarnaast zal het meegespeeld hebben dat de "Joden" van Ajax de afgelopen jaren al een paar keer op hun donder hebben gekregen van FC Twente.


De Vak-P Clubcard van Bin Laden onder zijn schuilnaam PE#1

Bin Laden postuum geroyeerd
Edwin Seinen, voorzitter van Vak-P toont zich verrast over de vondst van de kaart. "We wist'n geels nie dat'ie lid was. Hij had'n kaart aangevraagd onder'n valse naam. (PE#1 oftewel Public Enemy number 1) Daar doen wij normaal gesprook'n nie moeilijk over want we zijn in Vak-P niet allemaol lieverdjes natuul'k.

Mar we will'n niks te maak'n he'm met bomgordels en bermbomm'n. Wij gaan het gevecht met de teeg'nstander op een eerlijke manier aan, met de blote vuist'n  met boksbeugels of met Grolschbeugels. Wij will'n niks te maak'n heb'n met die terroristische theedoek'ndragers. Doarum hebb'n
we Osaama Bin Laad'n alsnog geroyeerd uit ons leed'nbestand."

Inmiddels heeft de fanshop in de Grolsch Veste ook bezoek gekregen van agenten van de AIVD. Commercieel Manager Jan van Halst van FC Twente laat weten dat de club volledig meewerkt aan het onderzoek. "De omzet uit onze merchandising is het laatste jaar enorm gegroeid. We kregen ook steeds meer aanvragen uit het buitenland. We hebben er geen moment bij stil gestaan dat er ook zendingen voor Osama bin Laden bij zaten.

Achteraf hadden we misschien wel eerder aan de bel kunnen trekken toen we tot twee keer een pakketje naar het Tora Boragebergte (de voormalige schuilplaats van Bin Laden red.) retour-afzender kregen." Of er nog fanartikelen naar andere terroristenoorden zijn verstuurd kon Van Halst niet zeggen. "Geen commentaar".