Pagina's

maandag 2 mei 2011

Bin Laden mist zinderend competitieslot Eredivisie

Nieuws kort:

Abbottabad Al Qa'ida-leider Osama bin Laden zal het spannende competitieslot van de Eredivisie niet live kunnen volgen. Gisteravond is zijn satellietschotel en Canaldigitaalbox verwoest door een actie van Amerikaanse elitetroepen. Daarbij is bin Laden zelf ook dodelijk gewond geraakt. Bin Laden was een fervent Jodenhater en hoopte vurig dat FC Twente in de laatste wedstrijd van het seizoen aan Ajax de genadeklap zou uitdelen. Dit is hem nu dus niet meer gegund.


Update 14:17:De Amerikaanse inlichtingendienst CIA kwam Bin Laden op het spoor nadat zijn naam opdook in het adressenbestand van Eredivisie Live. Het bleek dat Bin Laden in zijn villa in Abbottabad een proefabonnement had genomen van 5 wedstrijden, om het spannende slot van de Eredivisie op de voet te kunnen volgen. Omdat Eredivisie Live slechts
abonnementen toestaat aan (rechts) personen onder strikte vermelding van hun echte naam, was Bin Laden niet in staat om zijn nickname PE#1 (public enemy # 1) te gebruiken en moest hij een risicootje nemen. 

Dit is naar nu blijkt verkeerd voor hem uitgepakt. Arno de Jong, directeur Media & Marketing van Eredivisie Live laat weten dat het abonnement nog steeds geldig is en dat huisgenoten van Bin Laden die (na de Amerikaanse operatie van vannacht) nog steeds beschikken over hun gezichtsvermogen, de laatste wedstrijd (Ajax – Twente) nog gewoon kunnen bekijken, mits ze op tijd een nieuwe satellietschotel en digibox met smartcard kunnen regelen.

Update 19:28: Minister President Mark Rutte laat vanuit Berlijn weten reuze trots te zijn op de Nederlandse bijdrage aan de Amerikanen om Osama Bin Laden op te sporen. "Nederland draagt zijn steentje bij in de strijd tegen het internationale terrorisme. Door de klantenlijst van Eredivisie Live beschikbaar te stellen aan de Amerikanen hebben we een cruciale rol kunnen spelen om 'sWerelds meest gezochte terrorist eindelijk te pakken te nemen". Rutte denkt erover om ook andere databestanden over te dragen aan Amerikaanse opsporingsinstanties. "Terroristen met een AH-bonuskaart kunnen hun borst nat maken!"

Ook Arno de Jong van Eredivisie Live is dolblij dat de voetbalzender nu zo in de picture staat. "De wereldwijde free publicity die we nu krijgen is onbetaalbaar! #eredivisielive is zelfs even trending topic op twitter geweest. Dit heeft ons doen besluiten om speciaal voor terroristen een actie-abonnement in het leven te roepen. Zij krijgen een korting van 95% op het standaardtarief en eventuele nabestaanden mogen levenslang van deze korting gebruik blijven maken".