Pagina's

zaterdag 14 mei 2011

Josef Fritzl wil Belg worden

Sankt Pölten Josef Fritzl, de veroordeelde incestpleger uit Oostenrijk die zeven (klein)kinderen verwekte bij zijn dochter waarvan hij er drie samen met zijn dochter jarenlang opsloot in een kelder onder zijn huis, wil Belg worden. Fritzl heeft een verzoek tot naturalisatie ingediend bij de Belgische Ambassade te Wenen.

De advocaat van Fritzl, Rudolf Mayer, schrijft in een verklaring aan de pers dat Fritzl altijd al van het land gehouden heeft en dit wil bevestigen middels het aanvragen van een Belgisch paspoort.
"Mijn client voelt zich niet meer prettig in Oostenrijk. Hij zou graag zijn straf in België verder willen uitzitten vanwege zijn affiniteit met het land. Zo keek de heer Fritzl altijd dolgraag naar Hercule Poirot op tv. Daarnaast is hij een groot fan van Bayern München waar zoals u weet, de grote Belgische keeper Jean Marie Pfaff in de jaren tachtig furore maakte. Het is dus niet vreemd dat hij zich eigenlijk meer Belg voelt dan Oostenrijker"
De Belgische autoriteiten hebben aangegeven dat het Fritzl vrij staat om een verzoek tot naturalisatie in te dienen. Tenzij hij geen verklaring van goed gedrag gedurende zijn verblijf in de gevangenis in Sankt Pölten kan overleggen, staat niets hem een nationaliteitsverandering nog in de weg. Fritzl zou zich graag in Namen willen vestigen, waar binnenkort weer een plekje vrijkomt in de gevangenis.