Pagina's

zaterdag 14 mei 2011

Zoon Bin Laden: huiszoekingsbevel deugde niet

Nieuws Kort

Washington Omar, de volwassen zoon van Osama Bin Laden heeft hard uitgehaald naar president Obama van de Verenigde Staten en hem beschuldigd van het onwettig binnendringen van een woning zonder geldig huiszoekings/arrestatiebevel, zo viel gisteren te lezen in de New York Times.

Hij ontdekte dat de naam van zijn vader verkeerd gespeld was op het bewuste document waardoor hij de rechtsgeldigheid ervan betwist. Zoon Omar bin Laden: "We zagen dat ze een van zijn voornamen (Muhammad), als Muhammed hadden geschreven. Ze hadden dus een document dat GEEN betrekking had op mijn vader. Hier heeft men zich niets van aangetrokken en ze hebben de actie gewoon doorgezet. Hebben ze dan helemaal geen respect voor de rechtszekerheid van verdachten? Grondrechten van burgers worden zo op een schandelijke wijze geschonden! Barbaars gewoon."

Op de vraag wat de Amerikanen dan hadden moeten doen zei Omar bin Laden dat ze bij de villa van Osama hadden kunnen aanbellen en vragen of ze even binnen mochten komen om wat vragen te stellen in verband met een lopend onderzoek. Het was dan aan de lijfwachten van Osama te bepalen hoe met dit verzoek om te gaan.