Pagina's

zaterdag 14 mei 2011

Eurovisiesongfestival ontsierd door supportersrellen

Britse Eurovisie-hooligans
Düsseldorf Het is vandaag in het Duitse Düsseldorf tot hevige onlusten gekomen, toen rivaliserende songfestivalsupporters elkaar te lijf zijn gegaan in het centrum van de Noordrijn-Westfaalse hoofdstad.

Met name de Britse hooligans hebben een ware ravage aangericht in de Altstadt, het historische uitgaansgebied van Düsseldorf. Ze zochten de confrontatie met Duitse supporters terwijl ze weinig flatteuze leuzen riepen over de Duitse zangeres Lena Mayer zoals "Lena is a whore!" en "Nazi cunt!" . Dit liet de harde kern van de Duitse supporters niet op zich zitten en zij beantwoordden dit met "Blue are straight!". Vervolgens kwam het tot een hardhandig treffen tussen de twee groepen waarbij terrasmeubilair, straatstenen en tientallen man bags door de lucht vlogen.

De Dusseldorfse ME moest met zachte hand ingrijpen om de orde te herstellen. Hierbij zijn enkele slachtoffers gevallen. Een van hen was de Britse tv personality Lily Savage. Zij/hij moest opgenomen worden in het Sunrise Beauty House voor een acute hersteloperatie van haar/zijn valse nagels.

Er werden ook enkele arrestaties verricht waarbij sommige arrestanten aan de ME verzochten om de handboeien te bevestigen aan hun tepelpiercingkettingen. Inmiddels is het weer rustig in Düsseldorf maar de organisatie neemt wel extra voorzorgsmaatregelen om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Dit tot grote opluchting van de fans.