Pagina's

zondag 1 mei 2011

Hannibal Lecter betwist zaligverklaring Johannes Paulus II

Buenos Aires Hannibal Lecter liet vandaag vanuit zijn schuiladres in Buenos Aires weten dat hij grote vraagtekens zet bij de zaligverklaring van Johannes Paulus II eerder op de dag in Rome. De vorige paus is vandaag door zijn opvolger Benedictus zalig verklaard onder het toeziend oog van een miljoen gelovigen op het Sint Pietersplein in Rome.

Seriemoordenaar en kannibaal Lecter belde vandaag naar de redactie van Overig-Nieuws.nl om zijn ongenoegen te uiten over de in zijn ogen onterechte zaligverklaring van "Papa Wojtyla".

O-N: Waarom maakt u bezwaar tegen de zaligverklaring? Lecter: Als ervaringsdeskundige op het gebied van mensenvlees, meen ik met enige autoriteit te kunnen zeggen
dat het oude uitgebluste lijk van Wojtyla bij lange na niet kan tippen aan enkele personen die ik zelf heb mogen proeven. Ik heb grote twijfels bij de objectiviteit van de RK Kerk.

O-N: Dat zijn miljoenen katholieken toch niet met u eens. Lecter: Hebben die soms van hem geproefd? Dacht het niet. Ze kunnen hooguit iets zeggen over Jezus die ze wekelijks bij de communie tot zich nemen. Ik heb me laten vertellen dat die ook niet echt lekker smaakt en altijd aan je gehemelte blijft plakken. Het is mij een raadsel hoe hij nota bene de zaligste van allemaal geworden is. Kunnen ze geen betere voorbeelden verzinnen?

O-N: Weet u er een paar? Lecter: Dat zou ik wel denken, Zo had ik ooit een ambtenaar van de burgelijke stand op bezoek, god zijn lever was echt verrukkelijk, ik spoelde hem weg met een Chianti. Mijn oude vriend Dr.Frederick Chilton was ook niet te versmaden.

O-N: Dus deze personen zouden ook zalig verklaard moeten worden?: Lecter: Dat zijn ze al. Door mij dus. Maar het zou mooi zijn als dit ook zo gezien werd door de Katholieke Kerk. Ik heb daarom vanavond Kardinaal Bergoglio uitgenodigd voor het eten. Een zien of ik hem ook kan overreden. Als ik hem was zou ik niet teveel tegenstribbelen, ha ha ha. Oh maar ik moet nu ophangen want de bel gaat.