Pagina's

dinsdag 24 mei 2011

Partij voor de Dieren wil Angry Birds verbieden

Den Haag Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft vandaag een initiatiefwetsvoorstel ingediend om het het computerspel Angry Birds te verbieden. In dit spel proberen boos kijkende vogels hun eieren terug te veroveren op gemene groene varkens die ze van de vogels hebben gestolen. Hierbij is het zaak om de varkens te vernietigen.

De PvdD vindt het geweld gericht op varkens in het spel buitensporig en is bang dat het spel een normvervagende invloed kan uitoefenen mensen die het vaak spelen. Overig-Nieuws.nl sprak met Marianne Thieme.

O-N: Wat is er zo verkeerd aan Angry Birds? Thieme: "Het geweld in dit spel is bij de wilde spinnen af. Varkens worden er op een vreselijke manier afgeslacht. Hierdoor worden mensen geïndoctrineerd en gaan ze het doden van dieren op een gegeven moment leuk vinden."

O-N:Maar we hebben het hier over een paar varkens in een computerspel. Thieme: Een paar varkens zegt u? Mag ik u er op wijzen dat het spel al meer dan 200 miljoen keer gedownload is? Dat betekent miljarden afgeslachte varkens! Walgelijk gewoon. Hier kan de bio-industrie nog een puntje aan zuigen.


O-N: Angry Birds lijkt toch minder realistisch en aanstootgevend als Grand Theft Auto, hebt u daar geen problemen mee? Thieme: GTA? Natuurlijk niet, da's juist een heel mooi spel. In GTA moet je mensen doden. Als PvdD hebben wij daar natuurlijk geen problemen mee. Wij houden niet van mensen maar van dieren.

O-N: Het lijkt er op dat u geen enkele andere partij iets ziet in uw voorstel. Thieme: Zeg nooit nooit. Maar goed, we hebben als alternatief nog een voorstel waarbij het spel niet per se hoeft te worden verboden, maar waar het spel enigszins wordt herschreven. De vogels moeten dan geen varkens vernietigen maar vega-burgers.

O-N: Eierstelende vegaburgers? Thieme: Ja, dat kan toch best, u moet niet vergeten dat het een computerspel is, dus je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Het doden van een vegaburger kan toch net zo bevredigend zijn als het doden van een varken?