Pagina's

zondag 15 mei 2011

Minister de Jager gaat Songfestival sponsoren

'Ambassades Azerbeidzjan, Italië en Zweden moeten dicht'

Den Haag Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft vandaag in het programma Buitenhof bekendgemaakt dat zijn Ministerie hoofdsponsor gaat worden van het Nationaal Songfestival. Het muziekevenement kan jaarlijks 25 miljoen euro tegemoet zien vanuit Den Haag.

Aanleiding voor het gulle gebaar van de bewindsman is het jarenlange ondermaatse optreden van Nederland op het Eurovisie Songfestival met als voorlopig dieptepunt de allerlaatste plaats van de 3JS dit jaar in Düsseldorf. Songfestival-fan Jan Kees de Jager kon dit niet langer aanzien.

Minister de Jager:"De vertrossing van het Songfestival is mij een doorn in het oog. We zijn afgedaald naar het niveau piratenfestijn, verschrikkelijk gewoon, ik schaam me dood. Het is tijd dat Nederland weer mee gaat tellen in Europa. We stonden ook al buitenspel bij het geheime overleg over de financiële crisis in Griekenland. Met de geldinjectie willen we de kwaliteit van het Nederlandse lied op het festival een impuls geven. Zo blaast Nederland weer een toontje mee."

Ambassades dicht
De Minister wil benadrukken dat er geen geld over de balk wordt gesmeten. "Ik heb mijn collega Rosenthal (Buitenlandse Zaken red.) meegedeeld dat we onze spilzieke ambassades in Azerbeidjan, Italië en Zweden gaan sluiten. De gelden die hiermee vrijkomen zullen naar het Nationale Songfestival wo,rden overgeheveld. Je kan je euro tenslotte maar één keer uitgeven, nietwaar?"