Pagina's

woensdag 23 maart 2011

Ba'athpartij vraagt Kay van de Linde als spindoctor

Damascus Om de onrust in Syrië van de laatste dagen te temperen heeft de Syrische Ba'athpartij spindoctor Kay van de Linde benaderd om haar te adviseren op pr-gebied. Van de Linde heeft een grote reputatie opgebouwd als campagneleider van inmiddels ter ziele gegane partijen als Leefbaar Nederland, en Trots op Nederland. Daarnaast trad hij op als woordvoerder van het rel-echtpaar Brink-Storms in de rechtzaak die Nina Brink en haar trophy-husband Pieter Storms aanspanden nav het boek van Erik Smit "Nina, de opkomst van een onweerstaanbare powerlady"Saki al Din-Bathar, de Syrische minister van propaganda ziet in mediastrateeg Van de Linde de aangewezen persoon om de boodschap van de Ba'athpartij duidelijker voor het voetlicht te brengen van het morrende Syrische volk. "We wilden het eens over een andere boeg gooien want het bleek dat onze gebruikelijke methodes van martelen en doodschieten de laatste tijd wat aan effectiviteit begonnen te verliezen. Daarom zochten we naar democratische alternatieven. Omdat we als vooraanstaand lid van de As van het Kwaad op het gebied van democratische know-how nog een inhaalsag te maken hebben, hebben we onze agenten in het westen gevraagd om te zoeken naar specialisten die vaker met dit bijltje gehakt hebben".

Voor Kay van de Linde is de opdracht van de Ba'athpartij de grootste uitdaging van zijn carrière. Op de website van zijn bedrijf Press Strategies schrijft hij:
"Ik ben een challenger. Een communicatiestrateeg die gelooft in het basisprincipe van public relations: “be good and tell it”. In die volgorde. Een onafhankelijk en kritisch persoon die het liefst voor sterke persoonlijkheden werkt."
In een gesprek met Overig-Nieuws.nl legt hij uit waarom hij ja heeft gezegd op het verzoek van het Syrische regime. Van de Linde: Ik heb zoals u weet veel ervaring met cliënten die hoog boven het maaiveld uitsteken maar tevens met een imago-probleem kampen. Maar de Ba'athpartij spant in dat opzicht toch wel de kroon. Het is een ongelooflijk mooie klus en hij komt ook nog eens op het juiste moment want ik had al een tijdje niet meer zo veel om handen. Wanneer ik President Assad tot het eind van het jaar in het zadel weet te houden, dan heb ik het gewoon goed gedaan. Schaterlachend: "In ieder geval beter dan bij mijn vorige cliënten, hahaha!!

Van de Linde maakt zich geen zorgen om zijn eigen imago nu hij zijn naam verbind aan een dictatoriaal regime. "Het tekent juist mijn professionaliteit dat ik mijn eigen politieke voorkeuren goed weet te scheiden van mijn werk. En wat dan nog? Was het Brecht niet die zei:-Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral-?"