Pagina's

dinsdag 22 maart 2011

Beatrix doet in 2012 afstand van haar kapsel

Nog een jaar te gaan
Den Haag Via een perscommuniqué van de RVD heeft koningin Beatrix bekend gemaakt dat zij volgend jaar op 30 april officieel afstand zal doen van haar kapsel. In dat jaar viert ze het 50-jarig jubileum van haar wereldberoemde coupe, een mooi moment om een ander kapsel het stokje over te laten nemen.

In societyland werd al lange tijd gespeculeerd over de aanstaande wisseling van de wacht. Stylist Maik de Boer is verheugd dat zij eindelijk de knoop heeft doorgehakt:

"Fantastisch dat zij voor een make-over gaat, haar huidige hair-do is natuurlijk van een iconische kwaliteit maar een met een nieuwe look kan ze zo weer jaren mee. Ze moet dan wel zorgen dat ze Sheila (maakt een gaapgebaar red.) de Vries ook dumpt als vaste ontwerper van haar garderobe. Het was al een crime met die oude heks van een Theresia Vreugdenhil maar met Sheila de Vrieskist is het er niet beter op geworden."

Beauty expert Thijs Willekes sluit zich hierbij aan. "Bij het kijken naar koninginnedag op tv heb ik altijd al zoiets van: Beaatjebeaatjebeaatjetoch, je wordt volledig weggeblazen door Maxima". Op de vraag of Thijs zelf graag de restyling van de koningin zou willen doen roept hij verschrikt "Hou op zeg, ik doe al een plasje in mijn broek als ik er aan denk."

Formeel moet de ministerraad het nieuwe kapsel van Beatrix nog goedkeuren (ivm met nieuw te drukken postzegels e.d.) maar bronnen rond het torentje laten weten dat dit onderwerp op de agenda slechts een hamerstuk zal zijn.