Pagina's

maandag 28 maart 2011

Michael Boogerd betrapt op doping

Boogerd: "Ik moest wel even slikken"
Hilversum Voormalig wielrenner Michael Boogerd is na een controle van het Gentse DoCoLab positief bevonden op het gebruik van doping. In zijn urine zijn sporen van stanozolol en methamfetamine (crystal meth) aangetroffen. De organisatie van Sterren Dansen op het IJs heeft Boogerd, in afwachting van de uitslag van de B-staal, op non-actief gesteld voor verdere deelname aan het programma. Om het gat op te vullen is Sieneke weer aan de deelnemerslijst toegevoegd.

Het is opmerkelijk dat Boogerd, die ondanks geruchten in zijn loopbaan als wielrenner nooit betrapt is op dopinggebruik, nu als ijsdanser wel tegen de lamp is gelopen. In een reactie op het nieuws laat Hagenees Boogerd weten totaal verrast is door de uitslag. "Ik heb never nooit niet bewust meegewerkt aan dopinggebruik. Ik ben een professional die alles doet voor de sport. Dit deed ik al als wielrenner en dat doe ik nu als ijsdanser."

SDohI-presentator Gerard Joling vertelde in een gesprek met uw verslaggever, dat hij een vermoeden heeft waar de positieve plas van Boogerd vandaan komt: "Meikel is zo'n fijne jongen, en echt heel gedreven. Hij wilde van alles weten over andere topijsdansers, wat ze allemaal zoal doen om de top te bereiken. Nou en toen heb ik voor de gein gezegd dat ze allemaal gay zijn en dat ze altijd van elkaar zaad slikken vanwege de positieve effecten hi hi! Hij had alleen niet door dat ik'm zat te dollen en Meikel bleef er maar over doorvragen en toen vroeg'ie of ik er zelf ook ervaring mee had."


Joling: "Maikel is zo'n fijne jongen"
"Tja, een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg en zo'n kans laat ik mij natuurlijk niet ontglippen (knipoogt red.). Maar nu ben ik bang dat mijn kwakkie niet helemaal brandschoon was omdat ik in de sportschool af en toe een recepje neem en op feestjes ook niet altijd weet wat ik snoep."

"Ik vind het echt heel erg wat er nu gebeurd is, vooral ook omdat die dikke trol van een Sieneke nu weer een kans krijgt."