Pagina's

woensdag 2 maart 2011

Peter R. de Vries ontmaskert Sinterklaas

"Dit is groter dan de maffia."

Amsterdam Crimefighter Peter R. de Vries heeft vandaag op zijn website de grootste scoop uit zijn carrière onthuld: Sinterklaas blijkt een oplichter te zijn. De man die zich op tv voordoet als de goedheiligman, heet in werkelijkheid Bram van der V. een aan lager wal geraakte acteur. Van de V. staat aan het hoofd van een reusachtige criminele organisatie die is doorgedrongen tot de verste uithoeken van Nederland. Hij wordt bijgestaan door een netwerk van duizenden zogenaamde hulpsinterklazen die net als hij het land intrekken om daar scholen, voetbalclubs en mensen thuis te bezoeken, waar ze net doen alsof ze de echte Sinterklaas zijn.

De Vries vertelt op zijn site hoe hij op het spoor is gekomen van deze megazwendel: “We kregen een tip van Piet R., een van zijn voormalige handlangers (Hoofdpiet red.). De 82-jarige Piet R. was enige weken geleden met acute longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Met de dood voor ogen wilde Piet schoon schip maken en hij besloot mij zijn verhaal uit de doeken te doen. Hij maakte zelf al sinds 1984 geen deel meer uit van de misdaadorganisatie maar wist nog genoeg ins en outs die onmisbaar bleken bij de ontrafeling van het mysterie."

De misdaadverslaggever is enorm geschrokken van de enorme omvang van het netwerk. “Dit is groter dan de maffia, de hele Nederlandse samenleving is er mee verweven.”

Op de redactie van her Sinterklaasjournaal is met ontzetting gereageerd op het nieuws. Dieuwertje Blok: “Ik ben er helemaal kapot van. Dat we onze kinderen al die jaren hebben toevertrouwd aan een oplichter. Hij was altijd zo’n vriendelijke oude baas en dan hoor je wat voor iemand hij werkelijk is, vreselijk.”

Voor Peter R. de Vries is het nu zaak om uit te vinden waar de echte Sinterklaas zich bevindt. "We houden rekening met het ergste. Maar ook al moet ik er vijftig uitzendingen aan wijden,
ik zal niet rusten voor ik de waarheid boven tafel heb."