Pagina's

donderdag 3 maart 2011

Peter Beense eet per ongeluk fan op

De Lier De Amsterdamse volkszanger Peter Beense is gisteren betrokken geraakt bij een tragisch ongeval. Na afloop van een piratenfestijn in zalencentrum Westland in De Lier, nodigde hij enkele fans uit om in zijn hotelkamer nog even een babbeltje te maken. 

Een van de fans, Marieke Brons, een 28 jarige vrouw uit Hoek van Holland,  had stoute plannen en vroeg of ze even gebruik kon maken van het toilet. Dit was echter een smoes van haar. Ze sloop naar de slaapkamer van Peter Beense, ontkleedde zich en verstopte zich onder de dekens van het logeerbed. Wat zij echter niet wist, is dat zij niet in het logeerbed plaatsnam, maar in het king-size broodje Kip Cordon Bleu wat de manager van Peter Beense altijd klaar laat leggen naast het bed van de zingende kwart-tonner.

De vergissing had vreselijke gevolgen. Aangekomen in zijn slaapvertrek nam Peter Beense nietsvermoedend een hap van het broodje met de fan erin. Omdat Beense bij de eerste hap meteen het hoofd van Marieke naar binnen werkte, had zij geen kans meer om hulp te roep en was op slag dood. Pas toen Beense het broodje half naar binnen gewerkt had, zag hij een voet uitsteken aan de andere kant. Maar toen was het al te laat. Peter Beense was zo geschrokken van het drama, dat hij een uur lang geen hap meer door zijn keel kreeg. 


De volkszanger was niet bereikbaar voor commentaar. Zijn impressario liet weten dat hij, om het goed te maken, gratis wil zingen op de uitvaartdienst van Marieke. Tegen die tijd zal hij vermoedelijk haar trouwring ook weer kunnen teruggeven aan de weduwnaar.