Pagina's

maandag 21 maart 2011

Taliban richt politieke partij in Nederland op

Lijstverbinding met SGP ligt voor de hand

PvA-lijsttrekker Mohammed-ur Rehman
Den Haag De Afghaans-Pakistaanse guerillabeweging Taliban heeft vandaag een Nederlandse politieke partij opgericht, de Partij van Allah. Het is 's werelds eerste volledig democratische partij die gelieerd is aan de Taliban. Mohammed-ur Rehman, broer van Talibankopstuk Wali-ur Rehman gaf in een persconferentie Nieuwspoort tekst en uitleg:

"De anti-islamtoon in Nederland was ons al een tijd lang een doorn in het oog. We kunnen niet tolereren dat de naam van Allah en zijn profeet door het slijk worden gehaald door bepaalde publieke figuren."

"Door onze stem te laten horen in de Nederlandse Staten Generaal hopen we een tegenwicht te bieden aan de toon van het debat die nu aangeslagen wordt door partijen als de PVV. Daarnaast biedt een zetel in de Tweede Kamer veel meer opties voor zelfmoordacties gericht op Nederlandse parlementariërs in het algemeen en Geert Wilders in het bijzonder", aldus ur-Rehman.


Het programma van de PvA kenschetst zich als zeer behoudend: Er komt een officiële staatsgodsdienst, alle andere godsdiensten worden veboden. Vrouwen zullen hun kiesrecht en rijbewijs verliezen en mogen geen betaald werk verrichten. De culturele paragraaf van het partijprogramma is uitermate summier, "Culturele activiteiten zijn toegestaan zolang ze niet over wereldse zaken gaan.".

Mohammed ul-Rehman heeft inmiddels gesproken met de SGP over een lijstverbinding "De meest voor de hand liggende partij, gezien de overeenkomsten in de partijstandpunten". Fractievoorzitter Kees van der Staaij liet weten niet op voorhand een samenwerking met de PvA uit te sluiten. "In beginsel stellen we ons altijd constructief op maar er zit wel een prijskaartje aan."