Pagina's

dinsdag 1 maart 2011

Ötzi blijkt tweelingbroer Rob de Nijs

Ötzi de Nijs (foto KRO)
Arnhem Adri en Alfons Kennis, twee Nederlandse tweelingbroers hebben Ötzi een gezicht gegeven. Ze kregen uit Italië het verzoek om de ijsmummie, die twintig jaar geleden werd gevonden in een gletsjer in Tirol, weer te reconstrueren naar zijn oude staat. Het Zuid-Tiroler Archeologisch Museum in Belzone (Italië) zal Ötzi binnenkort een jaar lang tentoonstellen.


Groot was de verrassing toen bleek dat Ötzi een griezelige gelijkenis vertoonde met de Nederlandse zanger Rob de Nijs. "Tja dat was schrikken." aldus Alfons. "We hadden met alles rekening gehouden maar dit was toch wel een surprise. Forensisch onderzoek heeft bevestigd dat Rob de Nijs een tweelingbroer had die op dramatische wijze om het leven is gekomen in de oertijd. De doodsoorzaak is waarschijnlijk een wond in de borstkas veroorzaakt door een vuurstenen pijl. Wat niet nog niet duidelijk is, wat de precieze toedracht is geweest." Om hier meer duidelijkheid over te krijgen is Rob de Nijs verzocht om tekst en uitleg te geven in het politiebureau van Belzone. Vermoed wordt dat hij meer van de zaak af weet. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat De Nijs voorlopig nog niet als verdachte wordt aangemerkt.


Het management van Rob de Nijs laat via een persbericht weten dat de zanger bereid is volledig mee te werken aan het onderzoek. "Rob is nu nog in een shock omdat zijn grote geheim, zijn leeftijd van 5300 jaar, bekend is geworden." Het is namelijk een publiek geheim dat De Nijs altijd angstvallig heeft geprobeerd zijn leeftijd te verhullen om niet uit de gratie te raken bij het jongere publiek. Maar dat hij zelfs vijf en een half keer zo oud is als Metusalem mag toch wel opmerkelijk genoemd worden.


Karin Dessing (48), secretaris van de Rob De Nijs Fanclub, kan het nog niet helemaal bevatten. "Ik voel me toch wel beetgenomen, nu ik al die jaren warme gevoelens gehad blijk te hebben voor een opgewarmd veenlijk. Zijn teksten komen nu ook in een ander daglicht, ik was 16 en zij was 28, nu vraag ik je, hij was toen al boven de 5000 hoor!"