Pagina's

maandag 28 februari 2011

FC Twente: Douglas krijgt elektrische halsband

Enschede FC Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft het voorstel van de aanklager van de KNVB niet afgewacht om een straf op te leggen aan verdediger Douglas. De Braziliaan die zich gisteren in de uitwedstrijd tegen AZ-Alkmaar ernstig misdroeg, moet 5 wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Daarnaast is hem zowel een maximale boete als ook nog een alternatieve straf opgelegd.

Munsterman: "Douglas is buiten het veld een doodgoeie jongen maar in het veld gaat er een knopje om. We hebben geprobeerd via gedragstherapie zijn gedrag te kanaliseren maar dat is helaas niet gelukt. Daarom hebben we besloten hem een corrigerende elektrische halsband te laten dragen. Hiermee is normafwijkend gedrag direct bij te sturen. De halsband is te bedienen via de afstandsbediening van het baasje (Michel Preud'homme red.) waarmee we meteeen corrigerende prikkels kunnen geven als dat nodig is."

 
De halsband wordt geleverd door het Britse bedrijf Canicom. Stuart Higgins, VP International Sales bij de hondenaccessoireleverancier,  verwacht dat het aanbrengen van de halsband snel resultaat zal opleveren: "We hebben al goede ervaringen opgedaan met Wayne Rooney bij Manchester United. Toen hij de "Expert 600" voor het eerst aangemeten kreeg was hij nog zo onberekenbaar als een Amerikaanse Stafordshire TerriĆ«r maar na drie maanden zit hij nu op het niveau Border Collie, ondanks zijn terugslagje van afgelopen week."

Douglas is schuldbewust en legt zich neer bij de maatregel van het FC Twente-bestuur: "Het was de halsband of chemische castratie, nou dan lijkt de keuze snel gemaakt. Bovendien laat ik er door mijn juwelier 18 diamantjes inzetten, dus ik hoef er ook niet mee voor gek te lopen."