Pagina's

dinsdag 22 februari 2011

Dictator-top Bahrein afgelast

Manamah De top van dictatoriale staten (D-27) die van 17 tot en met 20 maart gepland was in het  golfstaatje Bahrein, is afgelast. Na het schrappen van de opening van het Formule-1 seizoen is dit nu het tweede grote internationale evenement wat Bahrein op zijn buik kan schrijven.

 Kroonprins van Bahrein Salman bin Hamad Al-Khalifa heeft het nieuws vandaag aan aan de leiders van alle deelnemende dictaturen medegedeeld. Een lid van het organisatiecomité dat niet met naam genoemd wil worden gaf aan dat niet alleen de onrust in Bahrein de reden was voor de afgelasting. “Het regende afzeggingen van landen waar de vlam in de pan is geraakt zoals daar zijn Tunesië, Egypte, Jemen en Libië. Maar ook landen als Iran, Cuba, Turkmenistan en Zimbabwe lieten weten dit jaar over te slaan. Raúl Castro, president van Cuba, blijkt zijn klassieken te kennen: “Jozef Stalin ging nooit ver weg in oorlogstijd. De meeste van de conferenties waar hij aan deelnam waren in Moskou. Je moet er bovenop zitten”, aldus Raúl de Verschrikkelijke.

 Het niet doorgaan van de boevenstaten-top is extra zuur voor de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Hij was als kandidaat-lid voorgedragen door zijn goede vriend Moammar Khadaffi. In Bahrein zou Berlusconi zijn kandidatuur-bid gaan presenteren aan de permanente leden van  de As van het Kwaad: Noord Korea, Iran en Syrië. Verder had hij zich  als liefhebber enorm verheugd op de roemruchte slavinnenfeesten rondom de dictator-conferentie. Op deze feesten brengen ontvoerde, maar niettemin zeer gewillige, westerse kostschoolmeisjes de hoofden van de bezoekers op hol.

In Bahrein zei Kroonprins Salman dat alles er in het emiraat nu op gericht is om er voor te zorgen dat de storm van protesten op zal houden, de aangerichte wonden zullen helen en de mensen in het land weer bijeen te brengen of op te ruimen.