Pagina's

zaterdag 5 februari 2011

Spoedoperatie Marianne Thieme

Den Haag 5/2 Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is vanochtend met spoed opgenomen in het Haagse Bronovoziekenhuis. Tijdens het fitnessen in Sportcity kreeg Thieme acute maagpijn en zeeg ter aarde. Ze moest op een brancard de sportschool verlaten en werd per ambulance naar het Bronovo vervoerd. Aanvankelijk werd gedacht aan een blindedarmontsteking maar haar persvoorlichter liet weten dat ze geveld is door een acute maagperforatie. Ze moest meteen geopereerd worden.

Medewerkers van de Sportcity troffen later 48 opgengescheurde zakjes Fisherman’s Friend en een lege 2 literfles Listerine aan in haar achtergebleven sporttas.De vegetarier Thieme bleek na het hamstermotie-incident van afgelopen woensdag haar eetpatroon drastisch te hebben omgegooid. Ze leefde sindsdien op een dieet van de bovengenoemde mondverfrissende producten.

De dienstdoend chirurg De Kadt was na afloop van de ingreep tevreden: “De operatie is goed verlopen en ik verwacht dat ze na anderhalve week de draad weer kan oppakken. Wel heb ik haar doorgewezen naar een gedragspsycholoog. We troffen in haar maag namelijk niet aleen een halfverteerde klont Fisherman’s Friend van 840 gram aan, maar ook 32 afgescheurde reepjes van de zakjes waarin ze verpakt waren. Ik vermoed een atypische boulimie” Aldus De Kadt.