Pagina's

maandag 14 februari 2011

Themaweek PVV: Animal Cops boeken eerste resultaten

Hector              (foto Steffen Heinz)
Utrecht De onlangs op initiatief van de PVV opgerichte dierenafdeling van Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s), de zogeheten Animal Cops hebben vandaag hun eerste resultaten bekendgemaakt. In de Utrechtse wijk Ondiep, enkele jaren geleden in het nieuws vanwege ongeregeldheden, is sinds twee weken Hector aangesteld als de allereerste animal cop van Nederland.
Hector, een 3 jarige reu, is een Mechelse herder die eigenlijk is opgeleid als politie-hond maar onlangs is uitverkoren om toe te treden tot de eerste lichting van Animal Cops. Hij doorliep de training vlekkeloos en haalde zijn brigadier-dog-certificaat met lof.

Inmiddels heeft Hector in de twee weken dat hij zijn rondes doet in Ondiep al een paar keer kordaat op moeten treden. Zo moest hij enkele opgeschoten postduiven tot de orde blaffen toen ze zich hinderlijk ophielden bij Cafetaria Huang. Een dag later werd Hector geattendeerd op een border collie die passanten lastig viel door ze tegen de broekspijpen op te rijden. De border collie kreeg een proces verbaal.

Dat Hector ook maar een hond is, bleek afgelopen dinsdag. Op die dag kreeg Hector een melding uit de Elsstraat over een zilvermeeuw die vuilniszakken openpikte en het troittoir veranderde in een vuilnisbelt. De Mechelse herder spoedde zich naar het plaats delict, maar aldaar aangekomen trof Hector helaas geen dader meer aan. De vogel was gevlogen.

Dion Graus, PVV-Kamerlid en initiatiefnemer van de Animal Cops is dolblij met de goede resultaten van Hector. "We hebben nu al meer bereikt dan de Partij van de Dieren in vier jaar!, aldus de vermeende vrouwenmishandelaar.