Pagina's

donderdag 3 februari 2011

Hans Spekman Meest Socialistisch Geklede Man van 2010

Amsterdam 3/2 Tijdens het Socialist & Pak Event in Paradiso gisteravond, is Hans Spekman tot Meest Socialistisch Geklede Man van 2010 uitgeroepen.

Juryvoorzitter Maik de Boer, prees de compromisloos onverzorgde verschijning van Spekman. “Hans is een verademing in het pakkenuniforme Den Haag. Zijn gebreide truien gedragen met slechts een vaal T-shirt, hebben het oorspronkelijke socialistiese design weer terug op de kaart gezet, nadat het lange tijd een sluimerend bestaan leidde. Jarenlang hebben we moeten aankijken tegen het lekkere maar onwaarachtige kontje van salonsocialisten als Wouter Bos. Maar het is voor een socialist weer helemaal nu, om je kleren van het Leger des Heils te betrekken."

Spekman voelde zich vereerd met de verkiezing. Hij treedt in de voetsporen van ├╝bersocialist Jan Shaefer die in de vorige eeuw 17 jaar achtereen de prijs in ontvangst mocht nemen. Ik ben ongelooflijk trots dat ik dit heb bereikt. Jan Shaefer is mijn grote voorbeeld en dat ik nu in een adem met hem genoemd wordt is fantastisch. Hans Spekman kreeg de prijs uit handen van de meest
Meest Socialistisch Geklede Man van 2009, Krista van Velzen.