Pagina's

zondag 27 februari 2011

Zwakzinnige wint 121 miljoen, vader vraagt Yolanthe ten huwelijk

Japie (links) in Josti-Band Volendam
Volendam Jaap “Japie” Tol, een 37-jarige verstandelijk gehandicapte man uit Volendam is winnaar geworden van de superhoofdprijs van de EuroMillions lottery. Hij kan het lieve sommetje van 121 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven. Hiermee komt hij met stip de top 3 binnen van de Quote 500 junior.

Aangezien hij over de geestelijke capaciteiten van een 7 jarige beschikt en derhalve handelingsonbekwaam is, is zijn vader Hans als curator aangesteld over het vermogen van Japie. 

Japie vertelde op Omroep Noord Holland dolgelukkig te zijn met zijn nieuwe status als multimiljonair. “Ik ga een hele mooie tekening voor mijn oma maken want ik heb van haar het lot gekregen en ik ga een mooi nieuw cars-stapelbed kopen bij de beddenwinkel. En een nieuwe cars-voetbal en een cars-pyjama.” 

Weduwnaar Hans Tol (61) kan het nog maar nauwelijks bevatten dat hij als curator van zijn zoon, de beschikking krijgt over 121 miljoen euro. "Als Volendammer ben ik behoorlijk nuchter maar ik moest wel even gaan zitten toen ik het telefoontje kreeg met dit goede nieuws. Om een beetje goed op de centen van mijn zoon te passen ga ik nog maar 4 dagen per week werken in de viswinkel van mijn broer Dik." Hans Tol bevestigde het gerucht dat hij Yolanthe Sneijder-Cabau Van Kasbergen ten huwelijk heeft gevraagd. "Dat klopt, ik ken haar nog toen ze met Jantje (Smit red.) omging. Ze was altijd erg vriendelijk als ze bij ons in de winkel kwam. Ik had haar mobiele nummer nog in onze rolodex staan en haar afgelopen maandag gebeld." 

Op de vraag hoe Yolanthe reageerde op het aanzoek van de 61 jarige viswinkelbediende zei hij met een geheimzinnige glimlach: "heb jij haar tijdens Inter - Bayern deze week op de tribune zien zitten?" Knipogend: "Ik ook niet."