Pagina's

woensdag 16 februari 2011

Themaweek PVV: Geert Wilders mist understatement-gen


Gendefect
Amsterdam Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een gen ontdekt dat van invloed is op het taalgevoel van mensen. Wanneer iemand geen goed werkend FOXP3 gen heeft, zal de ontwikkeling van het gebied van Wernicke, het deel in de hersenen waar het sensorisch spraakcentrum zit, ernstig ontregeld raken.

Het blijkt dat mensen met het gendefect zich niet beheerst kunnen uiten en te pas en te onpas van een mug een olifant maken. Het gen regelt dus het gevoel voor relativering en understatement. Ongeveer 5 procent van de bevolking blijkt te lijden aan deze aandoening, hieronder ook bekende Nederlanders als Louis van Gaal en Prem Radhakishun.

In het kader van de PVV-themaweek heeft het onderzoeksteam onder leiding van professor Jungkind, op verzoek van de redactie van overig-nieuws.nl een haarmonster genomen van Geert Wilders (ter beschikking gesteld door Maik, zijn voormalig kapper) om te testen of de PVV-leider het gen ook mist. De resultaten bevestigen het vermoeden van de redactie; Wilders blijkt zijn onvermogen om understatements te gebruiken te danken hebben aan het FOXP3-defect.

Geconfronteerd met de bevindingen van de onderzoekers reageert Wilders furieus: "In wat voor land leven we, wanneer deze walgelijk linkse subsidieslurpende onderzoeksmafia niks beters met onze zuurverdiende belastingcenten weet te verzinnen dan zulk prulonderzoek? De mensen bij de NWO zijn knettergek geworden dat ze dit onderzoek toestaan. Het is tuig in witte jassen. Ze mogen wat mij betreft ophoepelen!"

Professor Jungkind toont zich niet onder de indruk van het getier van de PVV-leider: "Ik vermoed dat zijn ironie-gen ook niet helemaal optimaal functioneert.
"