Pagina's

zondag 20 februari 2011

Themaweek PVV: PVV strikt Rammende Rechter voor Senaat

Den Haag Om haar gelederen in de Eerste Kamer te versterken heeft de Partij Voor de Vrijheid een grote vis binnengehaald in de persoon van Wicher Wedzinga, beter bekend als de Rammende Rechter. Wedzinga zal de portefeuille justitie en veiligheid onder zijn hoede nemen. 

Lijsttrekker voor de PVV in de Senaat, Machiel de Graaf is dolblij dat de voormalig magistraat zich heeft aangeboden bij de tweede liberale volkspartij van het land. "Dit is fantastisch nieuws voor de PVV. Tot nu was het erg moeilijk om geschikte kandidaten te vinden voor de Senaat." 


Dit is volgens de Graaf ook de reden waarom is besloten om de lijst van beoogd PVV-Senatoren pas openbaar te maken na de verkiezingen. "Zoals het er nu voor staat is de beoogde fractie opgeteld goed voor 14 jaar onvoorwaardelijk. Dat houden we natuurlijk het liefst low profile.  Maar dat geldt natuurlijk niet voor de kandidatuur van Wicher. Hij is de juiste man op de juiste plek, om als woordvoerder justitie en veiligheid de rechterlijke macht een lesje te leren. Zelf heeft hij, zoals u wellicht weet, ook nog een appeltje te schillen met de heersende magistratuur."

De Graaf is verheugd dat nu ook iemand van het establishment gekozen heeft voor de PVV: "Niet eerder slaagden we er als PVV in om iemand van de elite voor ons karretje te spannen. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat we geen elitaire partij willen zijn. Het volk is die bestuurlijke kliek zat. Maar Wicher Wedzinga is een non-conformist die niettemin goed weet hoe het reilt en zeilt in de magistratuur. Bovendien behoort hij strikt genomen niet meer tot de elite dus dan is hij bij ons welkom." aldus De Graaf.

Wedzinga zegt zelf veel zin hebben in zijn nieuwe klus: "Ik had niet veel meer omhanden de laatste tijd en dan ga je je toch een beetje vervelen. Daarnaast heb ik veel affiniteit met de PVV aangezien ik vele toekomstige collega's nog ken van mijn tijd als raadsheer, wanneer ik ze weer eens in de rechtszaal aantrof. Er is dus al een zeker klik."