Pagina's

dinsdag 15 februari 2011

Themaweek PVV: Keppeltjessubsidie

In de aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen heeft de PVV het idee geopperd om een keppeltjessubsidie in te voeren. Kamerlid Lilian Helder die de portefeuille hoofbedekkingsaangelegenheden onder haar hoede heeft, zal morgen een motie hiertoe indienen. Reden voor de subsidie is de recentelijke ophef die ontstaan is nadat Frits Bolkestein had voorgesteld dat orthodoxe Joden maar beter Nederland konden verlaten.

Dit is Geert Wilders, in het verkeerde keelgat geschoten. De PVV-leider staat bekend als een grote vriend van Israel en pleitbezorger van de Joodse zaak. “De joden zijn me dierbaar. Hun aanpak van het moslimprobleem vind ik enorm inspirerend. Zij laten met hun aanpak van het Gazavraagstuk zien, hoe je de ingewikkelde materie via simpele middelen kunt tackelen."

"Het Nederlandse en het IsraĆ«lische volk hebben een speciale band en om dit te benadrukken stel ik voor dat we een subsidie geven aan mensen die een keppeltje dragen. Het idee voor de subsidie ontstond na diverse berichten over Joden die gemolesteerd werden door jonge Marokkanen. Deze arme mensen moeten we tegemoetkomen. Via de subsidie willen we zeggen: Jullie hebben misschien wel een ander geloof met vreemde gebruiken, maar jullie horen hier thuis!” Wilders schat ongeveer 80 miljoen euro uit te moeten trekken. Hij stelt de kiezer overigens gerust, het geld voor de subsidie kan worden gevonden uit het potje voor de kopvoddentax. Deze hoofdoekjesbelasting werd eerder nog door de rest van de Tweede Kamer afgeschoten omdat er geen enkel zinnig doel mee gediend leek te zijn. Met de koppeling aan de keppeltjessubsidie lijkt dit obstakel nu genomen zo denkt Wilders.