Pagina's

woensdag 9 februari 2011

Wilkinson brengt Gillette beslissende slag toe

“De XV is een gamechanger in het natscheeruniversum”

Amsterdam Scheermesjesfabrikant Wilkinson heeft vandaag zijn nieuwste product voorgesteld aan het grote publiek: De Wilkinson XV. Het R&D team wist niet minder dan vijftien mesjes in het revolutionaire design te verwerken. Dit zijn er twee en een half keer zo veel als de vorige recordhouder in scheermesjesland, Gillettes Fusion.


Jarenlang werd Wilkinson door Gillette afgetroefd op het aantal mesjes in natscheerproducten. Gillette was de eerste met dubbele en drievoudige mesjes. In 2003 sloeg Wilkinson terug met de Quattro, de eerste four-blade natscheerder. Maar in 2006 herstelde Gillette de hegemonie weer met de Fusion: vijf mesjes aan de voorkant en ook nog een aan de achterkant.

Om niet weer met een “me too”-kloon te komen, moesten de ontwikkelaars van Wilkinson alles uit de kast halen. Het resultaat is XV, een fifteen-blade. “We wilden absoluut voor vijftien mesjes in een product gaan, omdat we anders door de veeleisende consument niet meer serieus zouden worden genomen. zo vertelt Jort de Klaauw, Chief Marketeer van Wilkinson Nederland.

“Het was nog een hele toer om alle mesjes in één product in te passen, maar het is ons uiteindelijk toch gelukt” We hebben nu zes mesjes aan de voorkant (één meer dan Fusion van Gillette), vier aan de achterkant maar ook vijf revolutionaire mesjes op het handvat. In de verpakking zit tevens -en dat is ook al een primeur- een protective shaving glove die voorkomt dat je je snijdt aan het handvat tijdens het scheren.”

Direct na de presentatie van de XV zakte het aandeel Procter & Gamble, het moederbedrijf van Gillette, 15%. Procter  & Gamble was niet beschikbaar voor commentaar.