Pagina's

zondag 6 februari 2011

Van Hanegem toch aan de slag bij Feyenoord

Mario Been en Willem van Hanegem zijn vandaag na een tweede gesprek tot een akkoord gekomen over een nieuw dienstverband bij Feyenoord. Het eerste gesprek liep op niets uit omdat Been het volste vertrouwen had in zijn huidige trainersstaf en niet zag wat Van Hanegem hier aan zou kunnen toevoegen.

Algemeen directeur Eric Gudde drong aan op een spoedig vervolggesprek dat plaats vond na afloop van de vandaag gespeelde uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1). Gudde kwam met een nieuw voorstel waarin “De Kromme” een rol op het middenveld toebedeeld zou krijgen. Hierin kon Mario Been zich wel vinden. “De huidige financiĆ«le situatie maakt dat we alleen naar transfervrije spelers kunnen kijken” aldus Been. “We zijn al lange tijd op zoek naar een controlerende middenvelder met opbouwende kwaliteiten. Willem past perfect in dit plaatje.” Been is niet bang dat Van Hanegem het hoge tempo niet kan bijbenen. “Tijdens een proeftraining liep hij Jhon Van de Beukering er makkelijk uit.”   

Ook Van Hanegem zelf ziet zijn terugkeer wel zitten. “Een wedstrijd op het hoogste niveau dat ken natuurlijk niet meer, maar het niveau van Feyenoord moet geen probleem zijn. Ik ken die jonge gasten nog heel wat leren.”

Het is de bedoeling dat Van Hanegem in de eerstvolgende wedstrijd in De Kuip, tegen Heracles Almelo, zijn opwachting maakt in de basis.