Pagina's

maandag 21 februari 2011

Iran koopt Google


Teheran President Mahmoud Ahmadinejad heeft vandaag bekend gemaakt dat Iran een meerderheidsbelang van 59% in de Amerikaanse zoekgigant Google (Public, NASDAQ:GOOG)  heeft genomen. Via Persian Spring, het investeringsvehikel van Iran, heeft de terreurstaat nu feitelijk de controle in handen gekregen van het bedrijf uit Mountain View.  Ahmadinejad: "We zaten in onze thuismarkt aan de grenzen van de groei van de Islamitische Revolutie.  Om de continuïteit van ons product te waarborgen hebben we gekeken naar strategische overnamepartners die ons helpen de boodschap van Allah uit te dragen. De synergie-effecten die we door de fusie met Google gaan creëren maakte onze keuze eenvoudig.”

Ahmadinejad zei verder dat de politieke onrust in de Islamitische Wereld van de afgelopen weken Iran ook dwong tot een koerswijziging. Ahmadinejad: “De agenten van het Amerikaanse Imperialisme worden steeds brutaler. Ze vergiftigen de geesten van ons volk en onze broedervolkeren met hun internetzoekmachines, twitter en facebook. Met de overname van Google treffen we de kruisvaarders op hun eigen terrein.”

Marketingdeskundigen spraken na de persconferentie van Ahmadinejad de verwachting uit, dat Google zijn core values in lijn zal brengen met die van het islamitische regime in Teheran. Het huidige motto van Google “Don’t be evil” zal op de schop moeten omdat dit moeilijk te rijmen valt met het huidige gedachtengoed van Iran.

Dat daarnaast de zoek-algoritmes van de zoekmachine zullen worden aangepast kan ook niet worden uitgesloten. Internet-analisten verwachten dat in de toekomst hondenbezitters, mensen met plannen voor een strandvakantie in Eilat en liefhebbers van karbonade-recepten, hun heil zullen moeten gaan zoeken bij alternatieven als Bing en Yahoo!