Pagina's

vrijdag 18 februari 2011

Themaweek PVV: Eerste motie Eric Lucassen strandt voortijdig

Den Haag PVV-er Eric Lucassen had vandaag zijn vuurdoop in de Tweede Kamer toen zijn allereerste motie als Kamerlid in behandeling werd genomen. Lucassen, werd kort na aantreden in politiek Den Haag nog ontheven van alle taken uit zijn portefeuille, na de commotie die was ontstaan omtrent zijn verzwegen verleden. Geert Wilders bepaalde dat hij voor straf alleen nog maar de koffie mocht rondbrengen voor de rest van de PVV-fractie. Lucassen schikte zich in zijn lot en ging zonder morren aan de slag.

Hij maakt een duidelijke groei door in zijn nieuwe rol en wist al binnen twee dagen hoe de voltallige PVV-fractie, de fractiemedewerkers en de lijfwachten hun koffie en thee gebruikten. Geert Wilders bleek niet ongevoelig voor de onbaatzuchtige wijze waarop Lucassen zich schikte in zijn lot. Hij vroeg hem daarom welke portefeuille hij het liefst weer zou willen invullen, waarna Lucassen zonder te aarzelen Arbo-zaken noemde.
De PVV-leider zag geen bezwaren en zodoende mocht Eric Lucassen zich al snel weer woordvoerder van een echt dossier noemen. Dit resulteerde vandaag in de eerst motie Lucassen. De PVV-er had zich het wel en wee van postbezorgers erg aangetrokken. 

"Mij is gebleken dat postbodes vaak onnodig door de knieƫn moeten gaan om een brief in de brievenbus te doen. Om deze beroepsgroep te beschermen tegen gewrichtsslijttage stel ik dan ook voor om de brievenbushoogte voortaan op 95cm vast te leggen in het bouwbesluit."

Hierop vroeg PvdA Kamerlid Sharon Kleinsma zich enigszins baldadig af of zijn voorstel wellicht iets te maken had met zijn voorkeur om in brievenbussen te urineren. Hierop riposteerde Lucassen: "Voorzitter, PvdA-afgevaardigde Dijksma is een vette zeug en een kankerhoer." Hierop schorste Kamervoorzitter Gerdi Verbeet de vergadering voor overleg binnenskamers met de fractievoorzitters van de PvdA en de PVV. Na afloop werd besloten om de motie in te trekken. Toen Eric Lucassen hierop om commentaar werd gevraagd liet hij weten geen tijd te hebben voor vragen. “Laat me erlangs...", zei hij met een vol dienblad in de handen "...anders wordt de koffie koud. En straks lukt ook niet want dan moet ik de gepantserde Mercedes van de fractievoorzitter wassen."