Pagina's

vrijdag 25 februari 2011

Zeilmeisje onderbreekt solotocht voor spreekbeurt


Bonaire Laura Dekker, het 15-jarige zeilmeisje dat bezig is met een solozeiltocht rond de wereld, zal binnenkort haar reis onderbreken om onder meer op de Hiswa lezingen te gaan geven. Haar ondernemening om als jongste solozeilster de wereld rond te varen heeft te maken met financiële tegenslag, waardoor ze genoodzaakt is om in Nederland in het lezingencircuit haar tekorten in het zeilbudget weer aan te zuiveren.

Overig-nieuws.nl sprak met haar via haar satelliettelefoon.

O-N: Vind je het niet vervelend om steeds heen en weer te pendelen? Laura: “Nee joh, ik vind het fijn om weer even terug te zijn in Nederland, ik mis mijn vriendinnen best wel als ik alleen op de oceaan ben.”


O-N: Wat ga je hier precies doen? Laura: “Ik ga spreekbeurten doen voor geld, omdat papa het geld op heeft.”

O-N: Ben je niet een beetje jong om te gaan werken voor geld? “Nee, joh ik ben al 15 en een half hoor. Je moet geen stomme vragen stellen hoor, dat vind ik niet chill.”

O-N: Waar ga je het over hebben, we hoorden van je klasgenoten dat je in klas 3 een mooie spreekbeurt hebt gehouden over je tamme rat. Laura: “Wie heeft dat gezegd? Thiemo van Geel zeker? Dat is zo’n stomme jongen, ik haat hem, ik haat haat haat hem!! Die spreekbeurt over mijn rat Heino was al in de brugklas. Nu doe ik niet meer zulke kinderachtige onderwerpen. Ik ga mijn spreeekbeurt op de Hiswa houden over Lady Gaga hoor!”

O-N: Heeft dat iets met zeilen te maken? Laura: “Begin jij nou ook al, je lijkt mijn vader wel, altijd maar dat zeilen, ik doe al maanden niets anders, ik wil het over Lady Gaga hebben nou goed?”

O-N: Waarom Lady Gaga? Laura: “Lady Gaga is Vet! Als ik eindelijk klaar ben met mijn zeiltocht wil ik zangeres worden net als haar.”

O-N: Wat vindt je vader hiervan? Laura: “Die vindt het stom geloof ik, maar die snapt toch niks over die dingen, maar van zeilen weet’ie wel heel veel hoor. Maar ik moet nu ophangen want mijn vriend Churandy die ik hier op Bonaire ontmoet heb, wil ook nog even met mijn satelliettelefoon bellen naar  zijn neef in Rotterdam en daarna gaan we naar een bubblingfeestje.”

O-N: Goh heb je al een vriend? Laura: “Is heel gewoon hier op Bonaire hoor, ik ken’m al drie weken en hij is heel lief voor mij. De laatste paar dagen voel ik mij ‘s ochtends zo ziek en moet ik overgeven en dan maakt hij thee voor mij, lief hè? Nou ik moet nu echt ophangen, doei!”